Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tilos a hulladék szabadtéri égetése, de…

2015-03-12 09:04:57

Március 5-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatra (OTSZ) épülő belügyminisztériumi rendelet, ami minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.
Az élet- és értékvédelmet középpontba helyező szabályozás egyik, a lakosság számára legjelentősebb kitétele, hogy a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos. Helyette a környezetvédelem szempontjából hasznosabb komposztálást szorgalmazzák.

Belterületen azonban kizárólag abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha ezt az önkormányzat erre vonatkozó rendelete megengedi. Gödöllőn létezik ilyen jogszabály: tavaly áprilistól kizárólag pénteken 13 és 18 óra között szabad elszáradt növényi hulladékot égetéssel ártalmatlanítani. Háztartási és egyéb hulladék (műanyag, műanyaggal bevont kábel, rongy, gumi) égetése viszont tiltott Gödöllőn.
Jó hír a szabadtűzön készült ételek kedvelőinek, hogy továbbra is megengedett a kerti grillezés és a tűzön történő sütés-főzés, természetesen, a tűz állandó felügyelete mellett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online