Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: szettlopás vezette fel a borsodi bánatot Gödöllőn

2015-02-22 21:32:18

NB I. alapszakasz, 22. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3-1
(-21, 14, 11, 16)
Gödöllő: Lutter, Radomszki, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Kalotai, Szekeres, Nagy Kitti.

Az alapszakasz-tabella utolsó előtti helyén álló – ezáltal a folytatásban a kiesés elkerüléséért csatázó – Miskolc ellen zárta a pontvadászat rájátszás előtti részét a gödöllői hatos. Horváth András együttesének egyetlen dolga akadt: érvényesíteni a papírformát, és mielőbb letudni a találkozót.

Az eredeti, 18 órás időponthoz képest két órával később kezdődött a mérkőzés, mert meg kellett várni, hogy a hazaiak válogatott játékosa, Szakmáry Gréta – aki egyébiránt nem játszott – visszatérjen az Arnold Schwarzenegger részvételével megspékelt, erősen celebritás gyanús Siker-napról. Ennek köszönhetően előbb a juniorok kerültek rivaldafénybe: az igencsak egyoldalú meccset a Gödöllő könnyedén nyerte 3-0-ra.

Hiába kezdte sokkal jobban az összecsapást a házigazda formáció (4-0), 13-nál már nem volt különbség a csapatok között, sőt, 15-14-nél a vendégek átvették a vezetést. A borsodiak nem nagyon tettek ezért mást, mint hittek magukban, és köszönték a csapnivaló nyitásfogadás miatt épkézláb támadást vezetni képtelen gödöllőiek elemi hibáit (14-18, majd 17-21). Széles Petra szerváival 22-21-re ugyan felzárkóztak a vendéglátók, a szettet viszont nem tudták megmenteni.

Egy 7-2-es rajt talán kitart a végéig. Ebben bízhatott a TEVA-különítmény a második játszmában. A reményből valóság lett, a gödöllői előny tovább hízott (13-5, 18-8), és a játékrész végéig bőségesen kitartott.

Egy-egy után helyreállt a világ rendje. A gödöllői lányok a harmadik felvonásban ott folytatták, ahol a másodikban abbahagyták. Végül osztálynyi különbség alakult ki a javukra (25-11). A hazai lendület a záró játszmában is kitartott, ezáltal Horváth András cserejátékosokkal is teletűzdelt társulata – leszámítva a kezdeti nehézségeket – simán múlta felül a főként a mezőnymunkában tapasztalható küzdőszellemükért dicsérhető miskolciakat.

A TEVA-Gödöllői RC csapata 55 ponttal, 60-20-as szett- és 1.883-1.582-es pontaránnyal a 2. helyen zárta az NB I. alapszakaszát. A március 22-én kezdődő, az egyik csapat második győzelméig tartó negyeddöntőben a Jászberény együttese lesz a mieink ellenfele.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online