Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vízió vagy valóság a Szőlő utcai „autópálya”?

2015-02-13 09:49:55

Címének megadásakor Autópálya utcára keresztelte szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében az elérhetőségét egy Szőlő utcai lakos. Aki azt hinné, hogy véletlen elírásról van szó, téved. Egy, hosszú évek óta fennálló jelenségre utalt ezzel. Nevezetesen arra, hogy Gödöllő egyik kelet-nyugat irányú útján, az egyik oldalon családi-, a másik oldalon emeletes házakkal övezett Szőlő utcában nem csak, hogy megnövekedett a forgalom, de az ott élők állítása szerint nagyon sok autós nem veszi figyelembe a 40 kilométer/órás korlátozó táblát, és száguld.

Az ügy megjárt már néhány hivatalos fórumot. Állítólag aláírásgyűjtés is történt a probléma enyhítése érdekében. Eleddig azonban semmilyen megnyugtató megoldás nem született a gyorshajtók fékentartására.
Papír van róla, hogy gyűjtőútról beszélünk, aminek sajátossága, hogy azt nem csak a közvetlen környezetésben élők használják, hanem a városon átmenő forgalom is megjelenik. Ez egyfelől növeli az út terhelését, ugyanakkor az is biztosított ezáltal, hogy a városon átmenő forgalom minél gyorsabban elhagyja az adott körzetet. Mindezek következtésben az illetékesek nem tartják indokolnak, hogy a jelenlegi 40 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett további forgalomszabályozó elemek (például: lassítóküszöb) létesüljenek.


Megkerestük a Gödöllői Rendőrkapitányságot is, nekik mik a tapasztalataik a Szőlő utcai helyzetről. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már többször volt sebességmérés a helyszínen, de a traffipax kihelyezése alatt gyorshajtó autóst nem szűrtek ki. A forgalomszámlálás sem hozott különösebb eredményt, mivel csak bizonyos napszakokban zsúfoltabb a szóban forgó útszakasz. Mindezek ismeretében rendőrségi teendő nincs, de van rá ígéret, hogy sebességmérések és ellenőrzések a jövőben is lesznek a területen.

Egyelőre ennyi. Azt is írhatnánk, hogy az autópályára keresztelt Szőlő utca közlekedési rendjében minden marad a régiben. Azonban reméljük, hogy a gépjárművel arra járók tiszteletben tarják a sebességkorlátozó táblát. És nem csak akkor, ha traffipaxot gyanítnak az út mentén…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online