Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Napelemes rendszer segíti a gödöllői rendőrség épületének energiahatékonyságát

2014-12-10 14:36:52

Köszönhetően a KMOP-3.3.3-13-2013-0101 azonosítású pályázati projektnek, megtörtént a Gödöllői Rendőrkapitányság épülete napelemes rendszerének telepítése. A rendszer évente megközelítőleg 24.100 kWh villamosenergia-fogyasztást fedez, ami éves szinten több mint 800 ezer forint költségmegtakarítást jelent az intézmény számára.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 18.465.800 forint összegű beruházásához száz százalékos intenzitású uniós támogatásban részesült, aminek köszönhetően 20 kWp teljesítményű, 80 darab egységből álló napelemes rendszert telepítettek a Gödöllői Rendőrkapitányság épületének tetőszerkezetére.


A projekt során közvetlen cél volt a vételezett villamos energia nagymértékű kiváltása a háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos energiával. A megújuló energiafelhasználás növelésének eredménye az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. További előnye a projektnek, hogy elősegíti a fenntarthatóság irányába fejlődő életforma kialakítását, és példamutató magatartást állít a város polgárai számára – olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által kiadott sajtóközleményben.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online