Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megalakult Pest megye közgyűlése

2014-10-21 17:32:09

Szabó Istvánt, a Fidesz-KDNP politikusát választotta elnökéül keddi alakuló ülésén Pest megye 43 tagú közgyűlése – adta hírül az MTI.

Pest megyében az önkormányzati választás eredményeként a Fidesz-KDNP 23, a Jobbik nyolc, az MSZP öt, a DK négy, az LMP három közgyűlési mandátumot szerzett. A korábbi ciklusban a kormánypártoknak 26, az MSZP-nek tíz, a Jobbiknak hét képviselője volt a testületben. A Pest megyei az ország legnagyobb létszámú közgyűlése.

A képviselők az alakuló ülésen átvették mandátumukat, letették az esküt, majd megválasztották a testület tisztségviselőit. A képen látható, 2009 óta alelnöki posztot betöltő Szabó István (Fidesz-KDNP) lett a közgyűlés új elnöke (mindössze hárman voksoltak nemmel), ő váltja Szűcs Lajost, aki nyolc éven át vezette Pest megye közgyűlését. Szűcs Lajost áprilisban a Vecsés központú egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP színeiben országgyűlési képviselővé választották. Többségi szavazással Wentzel Ferencet és Szerenka Tibort (Fidesz-KDNP) választották a testület két főállású alelnökévé.
A keddi alakuló ülésén köszöntőjében Szabó István egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy noha a dinamikusan fejlődő, 1 millió 250 ezer lakosú Pest megye fontos szerepet tölt be az országban, az egyes települések ereje és lehetőségei között még mindig nagy a különbség.

A Pest megyei közgyűlésnek Lengyel Szilvia (LMP) és Svisztné Kis Ildikó (DK) személyében két gödöllői tagja van.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online