Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Van a városnak néhány reprezentatív előadója, ők visznek mindent…

2014-10-07 11:47:58

Néhány gondolat Gödöllő zenei életéről, ami igazán országosan is jellemző.
Lassan ott tartunk, ha torzított gitár szólal meg egy zenekarban, és nem vagy valakinek a valakije becsukódnak a kapuk, ajtók. Van a városnak néhány reprezentatív előadója, ők visznek mindent. Pénzt, paripát, fegyvert... Nem érdemtelenül, ezt hangsúlyozom!
De!
Ezt a települést 15 évvel ezelőtt „Rock City”-nek hívták! Jöttek ide mindenhonnan fiatalok, találtak programot maguknak. Ma az egyetlen Trafó próbálja betölteni azt a szerepet, amit azelőtt 4-5 klub oldott meg.
A kultúrházban csak nyakkendős programok vannak, a városnapon a drága haknizók viszik el a pénzt!
Egy-egy előadó gázsijából szervezni tudnánk egy kisebb fesztivált. Ebben a városban van néhány nagy színpadra való rock zenekar, lemezeik, klipjeik, hazai és külföldi fellépéseik vannak. Ha szerepelni akarnak, mehetnek a koncertre alkalmatlan teraszra, jobb esetben... Itt egyszerűen nincs lehetőség, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak.
Majd a nép eldönti, kell-e neki ez e zene, vagy nem! Ne mondják már meg, amolyan ez van, ezt kell szeretni módon, hogy mi a jó!

1992-ben az Alsópark szabadtéri színpadán részese voltam egy saját rendezésű fesztivál szervezésének. Délután három órától este tízig 7-8 zenekar hangoskodott, de senki nem reklamált, nem jelentett fel minket. Pedig nem a Muzsika TV nótái szóltak ott, hanem a kor rock slágerei. Mégis tele volt a domboldal, sétáló emberek megálltak, ha tetszett maradtak, ha nem tovább mentek. Több száz, esetleg ezer érdeklődő volt ott, pedig nem volt büfé, nem volt ott semmi, csak a fű, ahova le lehetett ülni.

Egy hasonlót szeretnénk összehozni jövő júniusban. Egyelőre puhatolózás szintjén tart a dolog. Akit megkerestem eddig (nem hivatalosan), még nem válaszolt az ötletre, aki meg igen, inkább ne tette volna... Itt tart most a mi kis elgondolásunk, meglátjuk, mire megyünk... Pleizer László

Addig is, egyfajta kedvcsinálónak egy gödöllői rockbanda, a Helo Zep! új klipje



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online