Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gumiznák az iskolai sportpályákat és bővítenék az öltözőkapacitást

2014-07-08 13:13:23

Ha csak a gödöllői önkormányzat tagjainak szándékán múlik, akár négy helyi iskola 22x44 méteres alapterületű sportpályája is gumiburkolatú lehet, valamint újabb öltözők létesülhetnek a Táncsics Mihály úti sportcentrumban.

A Hajós és az Erkel iskola esetében a Gödöllői Sport Klub kosárlabda szakosztálya, a Petőfi iskola esetében a Gödöllői Sport Klub kézilabda szakosztálya, a Damjanich iskola esetében a Covritas Kft. Futsal pályázna TAO-támogatásra, míg az öltözőbővítésnél a Gödöllői Sport Klub labdarúgó szakosztálya lenne a kandidáló szervezet.
A szóban forgó sportcélú ingatlanok tulajdonosa, a gödöllői önkormányzat nevében a képviselőtestület tagjai június közepén előzetes támogató szándéknyilatkozatot adtak, és arról is határoztak, hogy sikeres pályázat esetén biztosítják a szükséges önrészt a városi közkasszából.

Az előterjesztésből nem derült ki, de Futás Levente (Fidesz) kérdésére elhangzott, hogy sikeres pályázat esetén a fejlesztésekhez szükséges anyagi forrás 70-30 százalékos arányban oszlik meg a TAO-támogatás és az önkormányzat által vállalt önrész vonatkozásában. Az előzetes számítások alapján a sportpályák burkolatcseréjénél 15-20 millió forintos, az öltőzők esetében pedig 8-10 millió forintos fizetési kötelezettség terhelné a város költségvetését.

A Fidesz másik gödöllői önkormányzati képviselője, Vörös István felvetette: mi a garancia arra, hogy az egyesületek képesek lesznek majd lehívni a vállalkozásoktól az elnyert TAO-támogatás összegét, és nem ismétlődik meg az a tavalyi eset, amikor a helyi közkassza kölcsön folyósítására kényszerült?
Gémesi György ehhez annyit fűzött hozzá, hogy képviselőtársa gondolkodásmenete megelőzi a folyamatokat, mivel a mostani döntés még nem erről szól. Ezt követően Pecze Dániel alpolgármester elmondta, hogy a Vörös István által feszegetett kölcsön kérdésében a vállalkozás már átutalta a szükséges pénzt a szövetségnek, jelenleg zajlik az elszámolás, hogy a klub mielőbb hozzájusson a pénzhez, és visszafizesse azt a városnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online