Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Köszönöm, hogy nem mentek el

2014-07-04 16:16:34

Elismerve a gödöllői egészségügyi, illetve szociális ellátás terén végzett lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai tevékenységet, Gödöllő Egészségügyéért díjjal jutalmaztak két magánszemélyt és egy közösséget a július 4-én, a kora délutáni órákban megrendezett városi Semmelweis-napon.

A Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében lezajlott ünnepségen Szabóné Szabó Judit, a Tormay Károly Egészségügyi Központ gipszelő asszisztense (képen jobbra), Németh Szilvia bölcsődei kisgyermeknevelő (képen középen), valamint a gyermekfogászat kollektívája (dr. Etelközi Mária és a képen balra látható dr. Zádor Ildikó fogorvosok, illetve Csellárné Várhegyi Éva és Polgár Tiborné asszisztensek) vették át az önkormányzat által tizenhat esztendeje alapított díjat, és az azzal járó pénzjutalmat (magánszemély esetében 100 ezer forint, közösség esetében 200 ezer forint).


Gémesi György mielőtt átadta volna az elismerő címet, köszöntötte az egybegyűlteket. A polgármester megköszönte a helyi egészségügyben dolgozók munkáját. Ennek során – utalva a napjainkban a szakterületre jellemző kivándorlásra – úgy fogalmazott: köszönöm, hogy nem mentek el.
Gémesi arról nem szólt, hogy tavaly év elején még amellett volt, hogy állami kézbe kerüljön a gödöllői szakrendelő.  Arról viszont igen, hogy – mivel később az „államosítás” ötletét elvetették – az önkormányzat lehetőségeihez mérten segíti a helyi egészségügy körülményeinek javítását. Aktuális példaként az Petőfi Sándor utcai épület homlokzatának részleges rekonstrukcióját, valamint a Szabadság téri II-es épületben egy lift beszerelésével hamarosan megvalósuló belső akadálymentesítést említette.
Mondandója végén a városvezető észbekapott, és köszöntötte dr. Vörös Józsefet, a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézetének járási tisztifőorvosát, aki az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként július 2-án Pro Sanitate-díjat vett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A Tormay Károly Egészségügyi Központ részéről Nagy Árpád igazgató méltatta a gyermekágyi láz okozta halálozási arányt a szülészetben az aszepszis bevezetésével jelentősen csökkentő Semmelweis Ignác érdemeit, és kitért a hazai egészségügyet már hosszú évek óta terhelő problémák (alulfinanszírozottság, betegutak bonyodalmai) felsorolására is. Egyidejűleg azonban az igazgató kinyilvánította abbéli reményét, hogy ezekről a döntéshozók is tudnak, és tesznek ellenük. – Legyünk optimisták – zárta beszédét Nagy Árpád.

A gödöllői Semmelweis-napi ünnepség kulturális programjában a Frederic Chopin Zeneiskola – elsősorban fúvós szakos – növendékei léptek a hivatalos ceremóniát követően pezsgős-üdítős-pogácsás kéteringre invitált publikum elé.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online