Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eldőlni látszik: állami kézbe kerül a gödöllői szakrendelő

2013-02-05 19:15:11

Bár a képviselőtestület tagjai várhatóan csak február 14-én bólintanak rá, gyakorlatilag eldőlt, hogy májustól állami fenntartású lesz a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ. Az intézmény vagyona és dolgozói a GYEMSZI fennhatósága alá kerülnek. Sok még a tisztázandó kérdés, Gémesi segítséget ígért.

Gémesi György polgármester a délutáni órákban megbeszélést tartott a Szabadság téri II-es számú rendelőintézet nagytermében, hogy tájékoztassa a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ dolgozóit arról a döntésértékű javaslatról, miszerint: a városi önkormányzat a jövőben nem vállalja a település és a környék járóbeteg-szakellátásában meghatározó szerepet betöltő intézmény működtetéséhez kapcsolódó feladatok ellátását.

Mindez azt jelenti, hogy a Petőfi Sándor utcai szakrendelő májustól állami tulajdonba kerül, és fenntartója a korábban elfogadott jogszabály alapján a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) lesz.

Értesülésünk szerint a tájékoztató megbeszélésen a szakrendelő dolgozói részéről számos kérdés merült fel, ám ezek többsége egyelőre a megválaszolhatatlan kategóriába sorolható. Gémesi a több ponton is megnyirbált helyi költségvetés szűkösségére és a környező települések anyagi hozzájárulásának hiányára hivatkozva indokolta a bejelentést, hozzátéve: lehetőségeihez mérten minden segítséget megad, tárgyalásokat kezdeményez, javaslatokkal él, hogy az általa is elismert szakmai tevékenységet végző intézmény a jövőben is megfelelő színvonalon működhessen.

A miként tovább még több bizonytalanságot rejt magában, ezért nem erősíthető meg az, a többek által hangoztatott híresztelés sem, hogy a gödöllői szakrendelővel esetleg a kistarcsai Flór Ferenc Kórház alegységeként számolnak majd májustól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online