Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csendes háború folyik a nemzet ellen...

2014-05-20 18:00:08

Helyi és környékbeli vállalkozások számára rendezett fórumot május 20-án a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Gödöllői Térségi Kamarai Klubja Gödöllőn. Az Erzsébet királyné Szálloda báltermében lezajlott eseményen dr. Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra (MKIK) alelnöke (képen jobbra) az integráció és a nemzetállam kérdéseiről beszélt, kamarai szemmel értékelve hazánk 10 éves európai uniós tagságát, Kabai Éva, az EXIM Kiemelt Vállalati kapcsolattartója pedig az EXIMBANK egyre bővülő, a magyar exportőrök és beszállítóik számára hatékony finanszírozási lehetőségeket kínáló exportélénkítési hitelprogramjáról tartott előadást.
A rendezvényt dr. Dúl Udóné, a Gödöllői Térségi Kamarai Klub elnöke (képen balra) vezette fel, majd Gémesi György polgármester osztotta meg gondolatait, röviden kitérve az önkormányzat és a vállalkozók közötti kapcsolatok során szerzett tapasztalatokra és anomáliákra.


Vereczkey Zoltán mondandója elsősorban a dogmadöntésre épült. Az MKIK alelnöke a vállalkozások szemszögéből vizsgálta és sajátos megvilágításba helyezte hazánk uniós tagságának elmúlt 10 évét. Többek között elmondta, hogy nézete szerint, az Európai Unió főként a nemzetállamok közötti érdekkülönbségekre fókuszál, ahelyett, hogy a kontinens gazdasági erejének fejlesztését helyezné előtérbe az amerikai és a távol-keleti kihívásokkal szemben. Az Európai Unión belüli vitákban sok esetben esik szó olyan dolgokról, értékrendekről, amik nincsenek definiálva, ezáltal fennáll a veszélye a tudatmódosításnak és a dogmák keletkezésének – hangsúlyozta az MKIK alelnöke.
- Az egyik ilyen a válság kérdése, ami nem múlt el, mi több, „köszöni szépen, jól érzi köztünk magát”. Ennek az az oka, hogy a válság kerete adja meg a globális tőkének azt a lehetőséget, hogy átrendezze a tulajdoni viszonyokat. Jelenleg egy csendes háború folyik a nemzet ellen, aminek első nagy ellenfele a globalizmus. Ennek megjelenítője az integráció, ami egy szükséges kistestvér. Gazdaságilag azonban mégis nonszensz, ha valaki felveti, hogy Magyarország ne legyen tagja az Európai Uniónak, hiszen ebben az integrációban még mindig jobb benne lenni, mint elszenvedni azt, hogy a globalizmus és az integráció együtt üti a kicsi a nemzetállamokat. Az azonban kritika tárgyát képezheti, hogy milyen szerződési feltételek mellett léptünk be, és milyen feltételek mellett legyünk tagjai az integrációnak – fogalmazott Vereczkey Zoltán.

Vécsey László, a gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselője Kabai Éva előadása előtt szólt a megjelentekhez. A honatya a térséget is érintő foglalkoztatási és humánpolitikai kérdésekre, valamint azok megoldási lehetőségeire hegyezte ki a mondandóját.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online