Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagydíjat kapott a gödöllői zeneiskola Forest Dixie Bandje

2014-05-14 20:38:02

Követve a korábbi évek hagyományait, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület május elején – immár harmadszor – ismét megszervezte a Nemzetközi Gödöllői Ifjúsági Zenei Fesztivált a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában. A kulturális megmérettetésen öt kategóriában 300 fiatal adott számot a tudásáról. A fesztivált – aminek fővédnöke Ékes Ilona korábbi országgyűlési képviselő volt – Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója és Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Kormányhivatal vezetője nyitotta meg.

A gödöllői iskolák (Erkel, Waldorf, Chopin, Premontrei) által benevezett csapatokon túl, településünk két testvérvárosából, a felvidéki Dunaszerdahelyről és a délvidéki Zentáról érkeztek fellépők, valamint a moszkvai és a szentpétervári versenyzők révén Oroszország is képviseltette magát az eseményen.
A rendezvény színvonalát emelte Irda Risdiarti táncművész fellépése, aki Gödöllő indonéz testvérvárosából, Bogorból látogatott el városunkba, hogy versenyen kívül bemutassa csodálatos produkcióját.

A nemzetközi összetételű zsűri Kereskedő Tamás zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára vezetésével alkotott véleményt a fellépőkről. Az ítészek csapatában helyet kapott Patricia Bach chicagói operaénekes, Lisellotte Schnörch, a városi vegyeskar tagja, Barsi Istvánné, a Gödöllő COOP Zrt. helyettes vezetője és Sándorné Pálfalvy Beáta, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnöke. Hosszas tanakodás után a zsűri az alábbi rangsort állította fel:

Kórus kategória
I. Moszkva Ifjú Sasok Vegyes Fiú Kar
II. Gödöllő, Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek Kórusa
III. Gödöllő, Erkel Ferenc Általános Iskola, Cantare Énekkar


Hangszeres klasszikus kategória

I. Zenta
II. Szentpétervár (12 éves korig)
III. Szentpétervár (15 éves korig)

Népzene kategória
I. Manninger Katica, Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium
II. Gödöllői Csenderes Együttes
III. Dunaszerdahely Kodály Zoltán Alapiskola

Tánc kategória
I. Gödöllői Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Eszterlánc Tánccsoport

Egyéb kategória
I. Szentpétervár Ezüst Forrás Együttes

Grand Prix díjat vehetett át a Gödöllői Frederic Chopin Zeneiskola Forest Dixie Bandje (művészeti vezető Fodor László), amely ezzel egy ősszel esedékes zentai látogatást is nyert. A népzene kategóriában első Manninger Katica, valamint a tánc kategóriában győztes Eszterlánc Tánccsoport extra jutalma, hogy a hollandiai Wageningenbe látogathatnak a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület támogatásával.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online