Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Keleti bajnokként jutottak be a gödöllői atléták a csapatbajnoki döntőbe

2014-05-12 14:10:59

Hosszú évek szüneteltetése után, a Magyar Atlétika Szövetség ettől az évtől felújította a csapatbajnokság versenyrendszerét. A korábbiakban megszokottakhoz képest változott a megmérettetés formája és a rendezés módja is. A sportegyesületeket – akik a kiírás szerint társulhattak egymással (legfeljebb 3 egyesület) – két elődöntős csoportba (keleti és nyugati) osztották be, ahonnan a legjobb hat-hat formáció juthatott el a szeptember 13-14-i országos döntőbe.

Élve a társulás lehetőségével, a Gödöllői EAC atlétika szakosztálya a budapesti Ikarus és a BEAC csapatával kötött együttműködési szerződést. A döntés helyességét mi sem igazolta jobban, mint az, hogy a május 10-én és 11-én, Nyíregyházán 10 induló egység részvételével megrendezett keleti elődöntőt a GEAC vezette csapat nyerte 423,5 ponttal.

Az atléták 40 versenyszámban mérték össze a tudásukat. A Gödöllői EAC sportolóinak kiemelkedő eredményei közül az első helyen kell megemlíteni a képen látható Répási Petrát, aki szakadó esőben és ellenszélben futott 100 méteres gáton új országos csúcsot (13,54 másodperc) junior korosztályban. Kaptur Éva szinte mindenütt nyert, ahol elindult – 100 m, 200 m, 4x100 m –, míg a sérülések miatt tartalékos 4x400 méteres gödöllői váltó szenzációs futással lett második.


Kovács Zoltán ranglistavezetést érő futással nyerte a 400 métert, a GEAC férfi váltói pedig felülmúlhatatlanok voltak, minden staféta-számot megnyertek. Sőt, a gödöllői sprinterek fölényét jelezte, hogy a 4x400 méteren a férfi mezőnyben két váltót indítottak, akik az első két helyen végeztek, ezzel bebiztosítva az összesített győzelmet.
A csapat és az egyesület iránti elkötelezettségét bizonyítandó, a Gödöllői EAC Európa-bajnoki ezüstérmes olimpikonja, Deák Nagy Marcell, felkészülését megszakítva – Pásztor Gáborral együtt –, erre a versenyre hazatértek az Egyesült Államokból, vállalva a váltókban való szereplést.

Máté Alpár, a Gödöllői EAC edzője így értékelte a remek teljesítményt:
- Tulajdonképpen mindenkit ki lehetne emelni, hiszen egy alapvetően egyéni sportágban mutatták meg sportolóink, hogyan kell egymásért, az egyesületükért, az egyetem és a város dicsőségéért küzdeni. Versenyzőink összesen 7 első-, 5 második- és 2 harmadik hellyel, valamint további öt, pontot érő 4-6. helyezéssel járultak hozzá ehhez az óriási sikerhez, aminek eredményeképpen – a kiemelt állami sporttámogatásnak köszönhetően – jelentős pénzdíjjal is gazdagodott a szakosztály. Reméljük, hogy hasonló lesz a folytatás az őszi döntőben is. Fotó: Orendi Mihály



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online