Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Környezetügyi keretmegállapodást szignóztak Gödöllőn

2014-03-20 09:06:21

- A hulladékgazdálkodási ágazat megfelelő, következetesen érvényesített jogi és szervezeti alapokon működik, az elmúlt csaknem négy évben folyamatosan javuló eredményeket ért el - mondta a vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára Gödöllőn, a Szent István Egyetem Tudástranszfer Központjában megrendezett, kétnapos, nemzetközi szakmai konferencia március 19-i megnyitóján.
Illés Zoltán hozzátette: ezeket az eredményeket konszolidált körülmények között tovább kell folytatni, javítani. Ennek záloga, hogy az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) pozíciója a jövőben még inkább erősödjön és a szervezet a hazai hulladékgazdálkodási ágazat szereplői számára megkerülhetetlen legyen.

A gödöllői konferencia keretében aláírták a Nemzeti Környezetügyi Intézet, az OHÜ és a Szent István Egyetem vezetői a Környezetügyi Együttműködési Keretmegállapodást, aminek célkitűzése, hogy az aláíró szervezetek együttműködjenek a hazai általános és műszaki környezettudományi képzés és kutatás terén, másrészt közösen segítsék a környezetvédelmi szakpolitikai döntési folyamatok szakmai-tudományos megalapozottságának erősítését.
A szakmai fórumon első alkalommal átadták az OHÜ által alapított, évente egy alkalommal, négy kategóriában (gazdálkodói, kulturális, innováció, életmű) odaítélhető Hulladékgazdálkodásért díj 2014 elismerést is. Forrás: MTI



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online