Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pozitív mérleggel zárták a hétvégét a gödöllői focicsapatok

2014-03-16 17:59:28

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 18. forduló:
Viadukt SE-Biatorbágy – Gödöllői SK 1-0
(0-0)

Komoly erőpróba várt Jenei Sándor alakulatára a tabella 4. helyén tanyázó Biatorbágy otthonában. Közel egy órán át az eredményben nem volt érzékelhető a két csapat közötti különbség, hiszen városunk első számú tizenegye kifejezetten szervezetten futballozott és – bár, kapura nem igazán volt veszélyes – jól bírta a házigazdák szórványos nyomását.

Az 56. percben azonban – a játékvezető hazaiakhoz kegyes ítéletének köszönhetően – átjárhatóvá vált a gödöllői retesz, és Mérey Márk szabadrúgásból elért találata révén a biatorbágyiak vezetéshez jutottak. A folytatásban több gól már nem esett, így a mindössze három cserejátékossal rendelkező gödöllői formáció vállalható vereséget szenvedett, úgy, hogy az utolsó 10 percre az egykoron az Újpesttel magyar bajnoki címet szerzett Jenei mester is pályára lépett.

A Gödöllői SK együttese 24 ponttal, 23-27-es gólkülönbséggel a bajnoki tabella 8. helyén áll. Következik: Gödöllői SK – Tura VSK március 22., szombat 15 óra, Táncsics Mihály úti sportcentrum.

Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi-csoport, 18. forduló:
Gödöllői EAC – Püspökhatvan SE 2-0
(0-0)

Találat nélküli negyvenöt perc után a hazaiak törték meg a gólcsendet: Czuczor Attila az 58. percben volt eredményes. Ezt követően Sztriskó István csapata főként azzal foglalatoskodott, hogy őrizze előnyét. Ezt sikerrel is tette, mi több, Müller Péter a 85. percben megduplázta a GEAC-vezetést, amivel biztossá vált az „egyetemisták” győzelme.
Tizenhat mérkőzés alapján a Gödöllői EAC 19 ponttal, 26-35-ös gólkülönbséggel a 12. helyen áll a csoport tabelláján.

Pest megyei III. osztályú bajnokság, Közép-csoport 15. forduló:
Gödöllői SK II. – Őrbottyán KSE 4-3
(1-1)

Tudvalevő volt, hogy gödöllői győzelem esetén Legéndi György tizenegye pontszámban beéri, és jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzi a látogatókat. Ehhez képest, egy ártalmatlannak tűnő szöglet után az őrbottyániak jutottak vezetéshez a 15. percben. Bő húsz percet kellett arra várni, hogy a vendéglátók egyenlítsenek. Tóth László (képen kék mezben) „engedte”, hogy fellökjék a tizenhatoson belül. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit Szeles Dávid gond nélkül értékesített.

A második félidő első támadásából gólt szerzett a kis Gödöllő: az első csapattól igazolt Orbán Levente talált be. Őt perccel később Várszegi Gábor is bevette a vizitálók kapuját, és ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a hazai diadal.
Nem így lett. A 61. percben a vendégek is kaptak – és gólra váltottak – egy büntetőt, majd a 68. percben egy védelmi hibát kihasználva, egalizálták az eredményt. Szerencsére, hat perccel a lefújás előtt Pakuts Barnabásnak volt még egy villanása, amivel otthon tartotta a három pontot a viharos széllökésekkel kísért találkozó során több helyzetet is elpuskázó GSK II.

A Gödöllői SK II. csapata 21 ponttal, 31-24-es gólkülönbséggel a 7. helyet foglalja el a csoport táblázatán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online