Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így biztosítaná a megélhetést a Jobbik

2014-02-21 17:52:11

Így biztosítaná a megélhetést a Jobbik – ez volt a témája Bertha Szilvia országgyűlési képviselő és az április 6-án esedékes parlamenti választáson a gödöllői központú választókerületben a párt színeiben induló politikus péntek délutáni sajtótájékoztatójának.

A gödöllői Városháza előtti téren, szemerkélő esőben lezajlott eseményen Bertha Szilvia – többek között – elmondta, hogy a Jobbik programjának három alappillére van: a megélhetés, a közbiztonság és az elszámoltatás. A megélhetés biztosítása szempontjából lényegesnek tartják a minimum 400 milliárd forintba kerülő magyarországi korrupció felszámolását, hiszen az ebből visszaszerzett összeget gyakorlatilag azonnal az életkörülmények javítására lehetne fordítani. Elhangzott, hogy a külföldi érdekeltségű multiknál dolgozók bérét az anyaországi bérszint 80 százalékára kívánják emelni, illetve az alapvető élelmiszerek, a gyermekneveléshez szükséges termékeke, valamint a rezsiköltségek forgalmi adóját 5 százalékra tervezik csökkenteni. Emellett fontos a munkahely- és a bérlakás-építésen alapuló otthonteremtés, illetőleg a devizahiteles válságkezelés is. A Jobbik a felvételkori forintárfolyamon forintosítaná a hiteleket.

Kérdésre válaszolva, miszerint: a Jobbik programjából mi valósítható meg Gödöllőn és a környező településeken, Bertha Szilvia úgy fogalmazott, hogy Gödöllőn és környékén gazdaságilag és a munkahelyteremtés szempontjából egyértelműen a turizmus fejlesztésében látják a kiugró lehetőségeket, amik valami miatt egyelőre nincsenek kellően kiaknázva. Példaként említette: komoly tórendszer van Gödöllő és Isaszeg között, és a természeti érték rekultivációjával jelentős turizmust lehetne idecsalogatni.
- Különösen fontos lenne a Pest megyére és ezen belül Gödöllő vonzáskörzetére is jellemző kis- és középvállalkozók, családi vállalkozások jelenleginél hatékonyabb helyzetbe hozása, támogatása. Ösztönzésük mellett, esélyegyenlőséget kellene biztosítani a számukra, úgy a közbeszerzések területén, mint az adó- és járulékkedvezményekkel – zárta gondolatait Bertha Szilvia.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online