Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sikerélmény nélkül búcsúzott a Közép-európai Ligától a TEVA-hatos

2014-02-08 19:24:56

Közép-európai Liga (MEVZA) 14. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Slavia EU Bratislava
(szlovák) 0-3 (-21, -16, -25)
Gödöllő: Mester, Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri. Cserék: Antal (liberó), Erdős, Merkószki, Szekeres.

A TEVA-Gödöllői RC együttese számára ez volt az utolsó esély, hogy kozmetikázzon nyeretlenségi mérlegén a Közép-európai Ligában. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, de – kellő odafigyeléésel – teljesíthetetlennek sem a gyengébbiknek számító pozsonyi formáció ellen.

Szalay Attila, a gödöllőiek trénere  sérülések miatti kényszerűségből  annyiban megvariálta kezdőcsapatát, hogy liberóposzton Antal Anettnek (képen balra) szavazott bizalmat, az egyik négyesütő feladatainak megoldását pedig Mester Orsolyára (képen jobbra) bízta. Az eredmény alakulásának hullámvasútját a Slavia indította jobban (1-4), majd főként jó blokkjainak köszönhetően a hazaiak 8-6-ra fordítottak. Ezt követően ismét a vizitálók voltak sikeresebbek (9-12), és miután a folytatásban – a feladócsere ellenére –  már nem tudott megújulni városunk formációja, a pozsonyiak végig vezetve nyerték meg az első etapot.


A második játszma úgy indult, hogy a hazai gárda igazolta azt a tételt, miszerint: az akarat önmagában nem elegendő az eredményességhez. Akadtak ugyan látványos és biztató momentumok a gödöllőiek játékában, de a jó megoldást rendre több rossz követte, és ezek, az idő előrehaladtával sorozatossá vált a megingások nem fértek bele a felszabadultan teljesítő Slavia ellen.

Sok jóval a harmadik szett nyitánya sem kecsegtetett a házigazdáknak (1-5), akik becsületére legyen mondva, nem adták fel, és 7-nél, majd 9-13-ról 15-nél egyenlítettek. Felzárkózásaikból azonban a lehetőségek elpackázása miatt nem tudtak olyan tőkét kovácsolni, amivel – pedig 25-24-nél labdájuk volt hozzá – szépíthettek volna, és legalább egy játszma bezsebelésével megörvendeztessék a kitartó lelkesedéssel értük szurkolók maroknyi csapatát.

A találkozó után összeült a gödöllői klub elnöksége. Úgy hírlik, a míting legfőbb oka, hogy Szalay Atiila jövőjéről tárgyaljanak a döntéshozók.

A TEVA-Gödöllői RC együttese 4 ponttal, 9-42-es szett- és 966-1.201-es pontaránnyal az utolsó, 8. helyen végzett a Közép-európai Liga 2013/2014-es évadjában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online