Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Veszteségmentesen gazdálkodnának a gödöllői önkormányzati társaságok

2014-02-07 16:28:16

Február 6-i ülésükön a gödöllői képviselőtestület tagjai jóváhagyták öt, az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság 2014-re vonatkozó üzleti tervét. A hatodik cég, a Távhő Kft. idei előirányzat-halmazáról – a cég gazdálkodására kiható jogszabályi változások függvényében – később döntenek a városatyák.

A város balatonlellei üdülőjét is működtető, fő feladataként a helyi közétkeztetést biztosító Kalória Nonprofit Kft. idei bevétele várhatóan 842,8 millió forint körül alakul, amit 248 ezer forintos nyereséget feltételez. A helyi büdzsétől bruttó 304,4 millió forintra számíthat a társaság. Jó hír a cégnél dolgozó, minimálbér-emeléssel nem érintettek számára, hogy fizetésük 7 százalékkal növekszik.

A Lantai Csaba személyében tavaly április óta új ügyvezető igazgató irányításával ténykedő VÜSZI Nonprofit Kft. 776 millió forintos bevétellel és mintegy 10 millió forintos adózás előtti eredménnyel számol erre az évre. A helyi költségvetéstől nettó 403,5 millió forintot kap a társaság a közhasznú tevékenységek ellátására, az elkülönített feladatokra pedig közel 165 millió forintos városi dotációt biztosítanak a közkasszából. Az árbevételek növelése céljából a cég létrehozta vállalkozási részlegét, amely a gödöllői vállalkozásoknak és a lakosságnak kíván szolgáltatásokat nyújtani.

Nullszaldós gazdálkodást tervez a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft. 2014-re, amely várhatóan 275,6 millió forintot költhet el idén. Támogatási forrásként bruttó csaknem 150,4 millió forintra számíthat a helyi kultúra házát működtető kft. a városi költségvetésből.

Valamivel több mint 3,6 millió forintos adózás előtti eredménnyel kalkulál az idei évre a Gödöllői Piac Kft. vezetése. Ehhez 55,7 millió forintos nagyságrendű összegben tervezett bevételre lesz szüksége a cégnek.

Az elmúlt évre remélt 23 forintos nyereséghez képest, idén 28 ezer forintos pozitív eredmény prognosztizálnak az Erzsébet királyné szállodát működtető G-Magistratus Zrt. illetékesei, akik a szálloda nettó üzemeltetési eredményét 61,7 millió forintra vizionálják. Mindent egybevetve, várhatóan 195,3 millió forintos összeg körül alakul majd a nyárra wellness részleg megnyitását tervező zrt. bevétele és kiadása is. A teljes képhez viszont hozzátartozik, hogy a társaság üzleti tervének kiadási oldalát ebben az évben sem terheli majd az a nettó 91 millió forintos tétel, amit már tavaly sem kért el bérleti díjként az önkormányzat.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online