Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fellépés a GYED-extra védelmében

2014-02-05 12:08:08

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz női tagozata, hogy megvédje a január 1-től bevezetett a GYED-extrát. A kormánypárti politikusok szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen horderejű, a gyermeket vállaló és nevelő családok életét megkönnyítő szociális intézkedéscsomag. Többek között ez is elhangzott azon a délelőtti gödöllői sajtótájékoztatón, amit Vécsey László országgyűlési képviselő és Tolnai Ildikó, a Fidesz Pest megyei Nőtagozatának alelnöke tartottak.

Vécsey László felvezetőjében elmondta: a GYED-extra megvédése azért vált indokolttá, mert a szocialisták egyik politikusa úgy nyilatkozott, hogy, ha kormányra kerülnek, eltörölnék a GYED-extrát. Az ötletet felvető hölgy később ugyan szabadkozott, ám ez nem hatotta meg a kormánypártiakat, akik országos aláírásgyűjtésbe kezdtek.
- A családok nem lehetnek nyugodtak, mivel a Gyurcsány-koalíciónak nevezhető bukott baloldal arra készül, hogy megszüntesse a gyermeket vállalók és nevelők terheit csökkentő intézkedést – hangsúlyozta Vécsey László. - Ez ellen fel kell lépni! Erre szolgál a GYED-extra megvédéséért indított aláírásgyűjtés. A januártól működő GYED-extra ugyanis több pénzt hagy a családok zsebében. Akkor, ha kistestvér születik, valamint akkor is, ha felsőoktatási intézményben tanulás mellett vállal egy nő gyereket. Több pénz marad akkor is, ha egy nő a kisgyermek nevelése mellett munkát vállal, hiszen ma már felveheti a fizetését és a gyermeknevelésért járó gyest vagy gyedet is – fejtette ki a gödöllői központú választókörzet parlamenti képviselője.

Az aláírásgyűjtés több fronton zajlik. Online felületen ezen az elérhetőségen lehet regisztrálni és csatlakozni. Az oldal működését Tolnai Ildikó, a Fidesz Pest megyei Nőtagozatának alelnöke (képen balra) magyarázta el, a gyakorlatban pedig Vécsey László felesége mutatta be a sajtó képviselőinek. Az internetes lehetőségen kívül a Fidesz-irodákban, valamint a kitelepüléseken is gyűjtik az aláírásokat a GYED-extra védelmében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online