Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyeretlen maradt a Gödöllő a Közép-európai Ligában

2014-02-02 18:05:20

Közép-európai Liga (MEVZA) 9. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Askö Linz-STEG
(osztrák) 2-3 (-17, 16, -18, 14, -9)
Gödöllő: Csengeri, Antal, Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl. Cserék: Lékó (liberó), Erdős, Merkószki, Mester, Kriegel Zs.

Eredetileg december 14-én játszották volna le a találkozót, de a gödöllői lányok – izraeli Challenge-kupa kiruccanásukról visszajövet – lemaradtak a Tel Aviv-Budapest járatról, így új időpontot kellett találni a sereghajtók ütközetének. Hogy a TEVA-hatos biztosan elkerülje az egyfajta szégyenpadot jelentő utolsó, nyolcadik pozíciót a Közép-európai Liga idei kiírásában, három pontot érő (3-0 vagy 3-1) sikerre volt szüksége a négy amerikai légióssal kiálló, olasz edző irányításával készülő linziek ellen.

Egymás nyakában lihegtek a csapatok az első szett kezdeti, sok esetben hosszú labdamenetek után elért pontjainál. Az egy itt, egy ott rendszer 7-7-nél tört meg, amikor a vendégek – elsősorban támadószerváiknak köszönhetően – zsinórban négy pontot termeltek. Később a rés tovább nőtt a vizitálók javára, amihez az elméretezett gödöllői ütések is hozzájárultak. 12-19-nél Szalay Attila feladót cserélt: Lutter Lizát Erdős Zsófia váltotta. A fordítás azonban elmaradt.

A kiegyensúlyozott teljesítménnyel a második játszma nyitányában is adós maradt a gödöllői különítmény, amely eleinte ugyan vezetgetett, ám a szívósan küzdő linzieket egy ideig nem tudta leszakítani. 17-12-es hazai vezetésnél megcsillant az egyenlítés lehetősége, amiből kisvártatva örömteli valóság lett. Főként azért, mert Szakmáry Grétáék belecsempészték a dinamizmust játékukba.

A harmadik felvonás kísértetiesen az elsőt idézte: városunk hatosa alaposan beragadt (4-11), majd feltámadási kísérleteit csak részben koronázta siker (8-16-ról 13-16), így a játszma végén újra a látogatók örülhettek.

Felváltva estek a pontok a negyedik etap elején a gyorslefolyású labdamenetekből. 9-9-nél Hackl Szilvia kilencet(!) szerválhatott megszakítás nélkül, mivel csapattársai hatásosan védekeztek és rendre eredményesen fejezték be akcióikat (18-9). A tetemessé duzzadt gödöllői előny birtokában nem igazán volt kérdés, hogy döntő szettben mondják ki a csapatok a végső szót.

A zárójátszmát a linziek kezdték, de az első pont – mivel a labda a világítótesthez ért – a házigazdáké lett. Az idő előrehaladtával, a váltakozó vezetés miatt fokozódtak az izgalmak: 7-5-ös gödöllői előnynél négy pontot termeltek a vendégek (7-9), ami megnyugtatta őket, és a lefújásig már csak két pontot engedélyeztek a sorozatban továbbra is nyeretlen házigazdáknak.

Tizenkét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 4 ponttal, 9-36-os szett- és 843-1.045-ös pontaránnyal az utolsó, 8. helyen áll a mezőnyben. Vereségével nehéz helyzetbe került a gödöllői csapat, amely csak akkor köszönhet el az utolsó pozíciótól, ha a hátralévő két mérkőzéséből (Vasas, Slavia Bratislava) legalább egyet megnyer, és a Vasas legyőzi a linzieket.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online