Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vereséghez vezetett a kétszettes mélyrepülés

2014-01-25 20:01:12

Közép-európai Liga (MEVZA) 12. forduló:
TEVA-Gödöllői RC – Calcit Kamnik
(szlovén) 1-3 (24, -16, -15, -25)
Gödöllő: Csengeri, Kriegel Zs., Széles, Erdős, Szakmáry, Hackl. Cserék: Lékó, Kovács A. (liberók), Mester, Lutter, Merkószki, Antal.

A sorozat gyengébbik szlovén csapatának számító Kamink – a mariboriak mögött – a második helyen áll a tabellán, és már biztos résztvevője a négyes döntőnek. Ehhez képest városunk hatosa még nem nyert meccset a Közép-európai Liga mostani kiírásában, ami előrevetítette a találkozó végkimenetelét. A házigazdák tisztes helytállásában azonban bízhattak az értük rajongók.

Komoly színvonalú játék nem alakult ki az első szettben, amit az is alátámaszt, hogy sok esetben éltek egymás hibáiból a csapatok. Döntőnek bizonyult a nyitások és a szervafogadások hatékonysága, illetve az, hogy a hosszabb labdamenetekből melyik formáció kerül ki győztesen. 21-16-os szlovén vezetésnél Szakmáry Gréta hétszer nyithatott egymás után, ami azt eredményezte, hogy a hazaiak kétpontos előnnyel (23-21) fordultak a végjátékra, és második játszmalabdájukat Csengeri Petra ászával érvényesítették.

A második felvonás elején a támadások befejezésénél többször is rossz döntést hoztak a gödöllőiek, ezáltal idejekorán jelentős hátrányba kerültek (5-10). Városunk hatosa játékának pontossága a folytatásra sem javult (mi több, inkább romlott), így a kamnikiak különösebb erőfeszítés nélkül egyenlítettek.

Az összecsapásból hátralévő szettekben – pestiesen szólva – benne lehetett volna a pakliban, hogy a gödöllőiek ráijesszenek, netán felülmúlják riválisukat, hiszen a vizitálók sem igazán parádéztak. Csakhogy az alapjátékban lényegesen stabilabbak voltak, és ez eldöntötte az izgalmas, de a nézőcsábító kategóriába nehezen sorolható találkozó sorsát.

Tíz mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 3 ponttal, 7-30-as szett- és 691-875-ös pontaránnyal a 7. helyen áll a nyolc csapatot számláló mezőnyben.Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online