Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi, a gödöllői sport szereplői mindig sportszerűen „játszunk”

2014-01-10 13:47:24

A Gödöllői Hírek Online oldalon 2014. január 7-én megjelent „Mire költötte a Gödöllői Sportszövetség az adófizetők pénzét?” című véleménnyel kapcsolatosan Pecze Dániel alpolgármester, a Gödöllői Sportszövetség elnöke az alábbi észrevételeket juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„A Gödöllői Sportszövetség 2011. április 5-i megalakulása óta sem szakmai, sem pénzügyi beszámolót nem készített, amit a gödöllői önkormányzat tagjai megismerhettek volna.”
Fenti állítás nem igaz, hiszen a Gödöllői Szövetség a Sportért 2011 évi megalakulása után 2012-ben kapott először Gödöllő város Önkormányzatától működési támogatást, mellyel 2013 évben elszámolt az Önkormányzat felé. Ezen elszámolás mind pénzügyi, mind szakmai beszámolót tartalmaz, mely nem csak Gödöllő város Önkormányzatának képviselői számára, de bárki számára nyilvános és hozzáférhető információ. Csak kérni kell…
Az elszámolt tételek vonatkozásában példaként említhető, jelentősebb kiadással járó beszerzések közül az alsóparki futókör szabadtéri erősítő eszközeire 1,3 millió forintot, míg a Török Ignác Gimnázium tornacsarnokának új kosárlabda palánkjára 660 ezer forintot áldozott a Gödöllői Sportszövetség 2012-ben.

„…átnyújtott egy tiltakozó levelet az interpelláció készítőjének, amit 28 helyi szakosztály képviselőjével aláíratott. Tegyük hozzá, a kézjegyek szinte mindegyike olyan szervezethez kötődik, amely kisebb-nagyobb összegű támogatásra számíthat a gödöllői költségvetésből évente.”
A szóban forgó tiltakozó nyilatkozatot mind a 28 sportszervezet vezetője önszántából és a nyilatkozat tartalmával teljes egyetértésben írta alá. Azt a célozgatást, hogy ez összefüggésben van az önkormányzati támogatással – az ő nevükben is – határozottan visszautasítom. 2013. január 2-án, alpolgármesterré választásom után, mikor Vörös István képviselő úr jó munkát kívánt, jeleztem neki, hogy a sporttal kapcsolatos bármilyen kérdése merül fel, szívesen állok rendelkezésére. Ő azóta sem személyesen, sem írásban nem keresett meg, ehelyett egy interpellációt nyújtott be polgármester úr részére a fenti címmel. Ezen eljárás a kérdés egyértelmű politikai síkra terelését mutatja, mely ellen a gödöllői sportszervezetek vezetői aláírásukkal tiltakoznak.
Mi, a gödöllői sport szereplői mindig sportszerűen „játszunk”. Ha kérdéseink vannak, feltesszük azokat egymásnak…


„Levelet írt dr. Nánási Éva címzetes főjegyzőnek és Pecze Dánielnek is, kérvén, engedjenek betekintést a 2012-es elszámolásba.”

Sajnos, Vörös István képviselő úr számomra nem írt levelet én csupán a dr. Nánási Éva, címzetes főjegyző asszony részére küldött kérelem másolatát kaptam meg. Azt sem személyesen adta át részemre.
Ettől függetlenül, természetesen, továbbra is nagyon szívesen állok Vörös István képviselő úr rendelkezésére, és segítségére leszek, hogy el tudjon mélyedni nem csak a Sportszövetség működésében, hanem a város teljes sportéletének mélységeiben is, amennyiben tényleg megkeres engem.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online