Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A Dédi Vendégház menüsora vitte a prímet a GKRTE-évzárón

2013-12-11 16:41:36

Jó ideje hagyomány, hogy az év végét Mogyoródon, a Csíkvölgyi Pipa Csárdában zárja a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) tagsága. Idén december 11-én zajlott le a szervezet óév-búcsúztató közgyűlése és szakmai konferenciája, amitől három esztendeje elválaszthatatlan a dr. Ketter László nevét viselő gasztronómiai verseny.

Érdekes kérdéseket feszegető szakmai előadásokban és beszámolókban ezúttal sem volt hiány az évadzáró rendezvény hivatalos részében, ahol – többek között – arról is döntött a Gödöllői Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) közgyűlése, hogy 2014-re sem emelkednek a tagdíjak. Mindez azt jelenti, hogy a diákoknak és a nyugdíjasoknak jövőre is 4.400 forintot kell fizetniük, míg a magánszemélyektől 16 ezer forintot kérnek el egy évre. Az agro-turisztikai kategóriába sorolt tagokat 20 ezer forintos díjfizetési kötelezettség terheli, a vállalkozók, illetve egyéb szervezetek és intézmények pedig 52 ezer forintos, ez irányú kiadással számolhatnak 2014-ben is. A legnagyobb összegű tagdíjjal, éves szinten 60 ezer forinttal, az idegenforgalomhoz közel állónak tekintett vállalkozásoknak kell hozzájárulniuk a GKRTE bevételéhez. Az egyesülethez csatlakozott 17 térségi önkormányzat tagdíja – a települések kategóriájától függően – lakosonként 48, 50 és 52 forintos fizetési kötelezettséget eredményez az előttünk álló esztendőben.

Miközben az egyesületi tagság „szakmázott”, a IV. Ketter László hagyományőrző gasztronómiai versenyre benevezett tizenkét, a hazánkban található tájegységekre jellemző menüsorok (leves, főétel, desszert) ételkülönlegességeit felvonultató csapat lázasan készült és tálalt, hogy minél jobb minősítést kapjon a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács irányításával értékelő szakmai zsűri tagjaitól.

A zsűrielnök jutalmát, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget, valamint a Szabadtűzi Lovagrend által a népi gasztronómiai hagyományok ápolása érdekében kifejtett tevékenységért felajánlott különdíjat a veresegyházi Dédi Vendégház formációjának tagjai vehették át. A lábszár leves házi finommetélttel és benne főzött zöldségekkel, fokhagymás-paradicsomos szaftban párolt pecsenye, knédli cipóval és párolt káposztával, csörögefánk ínyencség-kombináció az ítészek tetszését is elnyerte, így a veresegyháziak érdemelték ki az első helyezettnek járó elismerést, és ezzel együtt a székesfehérvári székhelyű Andromeda Travel Kft. három fő részére, 7 éjszakára szóló, 2014 nyarán felhasználható görögországi (Makrygialos) szálláshely-nyereményét.
A rendezvényen résztvevők helyszínen leadott szavazatai alapján a Gödöllő COOP Zrt. részéről ajándékkosár formájában biztosított közönségdíjat az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon – tárkonyos gombócleves, savanyú káposztás nudli apró pecsenyével, diós-mákos-kakaós álom menüsorral hódító – csapata vihette haza.

A sikercsapatok Benke Lászlótól, Perna Páltól, a GKRTE elnökétől és Bátovszki Györgytől, a GKRTE tiszteletbeli elnökétől vették át a minősítést tanúsító okleveleket. A díjkiosztón további, különböző vállalkozások által felajánlott nyeremények is gazdára találtak. Köztük hírportálunk, a Gödöllői Hírek online hirdetési kuponja, amivel a gödöllői Szélkakas Vendéglő tárkonyos bárány raguleves, szalonnás, tejfölös kakaspörkölt túrós csuszával, meggyes-mákos rétes mézes diófagylalttal ételsorát jutalmaztuk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online