Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Karácsony! Kívánhatunk-e többet, mint jó egészséget?

2013-12-04 10:55:41

Közeleg karácsony. Harsányan tudatják ezt velünk a reklámok, az áruházak is. Lassan elkezdenek az emberek is sóhajtozni: vajon miből és mit vegyenek családtagjaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek? Amiről most írunk, az NEM a karácsonyi reklám helye! Együtt gondolkodásra, a fontos dolgok átértékelésére bátorítunk.

Egyre több embertől halljuk, hogy családjukban már nem vesznek egymásnak karácsonyi ajándékot, és sokszor nem azért, vagy nem csak azért, mert nem telik rá, hanem azért mert éveken át többezer forintot költöttek olyan tárgyakra, amik valójában sokszor teljesen haszontalanok, vagy nem tetszenek. Vagy, mert annak, akinek ajándékoztuk, amúgy sincs szüksége újabb tárgyra.

A gödöllői közösségben számos olyan kiváló minőségű helyi terméket árusító embertársunk él, akik garantáltan jó minőségű, és adott esetben ajándéknak is nagyszerű dolgokat kínálnak, termelnek vagy készítenek. Többen vagyunk, akik egy ideje már, például, egy üveg – helyi méhész által termelt – akácmézzel kedveskedünk, ha olyan helyre megyünk, ahova ajándékot viszünk, és ezt eddig kivétel nélkül örömmel fogadták. Elérhető áron, esztétikus, egészséges, prémium ajándék.

Van egy másik szempont is, amit ajándékozáskor érdemes mérlegelni. Azt, hogy kemény munkánkkal megkeresett forintjainkat kinek, melyik boltnak, melyik kereskedőnek, melyik szolgáltatónak kívánjuk odaadni, az ajándékokért cserébe. Ha helyi boltban, helyi szolgáltatónál költjük el, az a forint a közösségben marad, segítünk ezzel helyi családokat, helyi folyamatokat, erősítjük saját közösségeinket. Mindenki nyer vele. Gödöllőn helyben készült házi szappan, illatszerek, lekvárok, beigli és hasonló, ajándéknak is jó dolgok szintén megtalálhatók.


Létezik egy harmadik szempont is, amit ugyancsak érdekes lehet megfontolni. Ajándékozhatunk egészséget is egymásnak. Egy pihentető masszázst, szaunázási lehetőséget, vagy fitnesz bérletet. Olyan szolgáltatást, amit az ajándékozott lehet, hogy nem engedne meg magának, de tőlünk most elfogadja, és saját testének vagy szellemének gazdagítására használja. Sokan vagyunk fáradtak, sokan érezzük magunkat kimerültnek. Ezen a honlapon a térségben tevékenykedő egészségvédelemmel foglalkozó partnereink információit tudják elérni.

Hamarosan itt a karácsony. Szokták mondani, hogy a szeretet ünnepe. Érdemes-e vajon megvenni egy újabb valamit? Érdemes-e vajon az ünnepek előtt hajszoltan keresgélni a „legjobb” vagy a „legjobb kompromisszum ajándékokat? Vagy netán jobban megéri-e inkább lelazulni, kikapcsolódni, egy kis szünetet biztosítani a testünknek és a lelkünknek, egy jó étel vagy egy jó masszázs erejéig. Gyorsan változó világunkban szükségünk van a megnyugvásra, szükségünk van egymásra. Az ünnepek közeledtével, arra készülve, talán tudunk töltekezni abból, ha ezekről a kérdésekről elmélkedünk egy kicsit. REGINA Alapítvány


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online