Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Képbe helyezik a rezsicsökkentésről a lakótelepen élőket

2013-12-04 14:51:49

- A legfontosabb cél az, hogy minden magyar család hozzájusson a rezsicsökkentéshez, függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban lakik, mit bérel, melyik lakószövetkezet vagy társasház tagja – szögezte le Németh Szilárd, Csepel polgármestere, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője.

A Fidesz honlapján közzétettek szerint Németh Szilárd elmondta: Magyarországon kétmillió ember él lakótelepeken. Ezek a házak többnyire társasházak, lakószövetkezeti otthonok, és egyéb tulajdonú ingatlanok. Ezekben az ingatlanokban – a különböző tulajdonosi viszonyok miatt is – nem mindig érvényesült a rezsicsökkentés. Az új szabályok orvosolják ezt a helyzetet. A legfontosabb cél az, hogy minden magyar család hozzájusson a rezsicsökkentéshez, függetlenül attól, hogy milyen típusú ingatlanban lakik, mit bérel, melyik lakószövetkezet vagy társasház tagja. A legfontosabb cél az, hogy minden magyar család hozzájusson a rezsicsökkentéshez - nyilatkozta Németh Szilárd.

A képviselő arról is beszélt, hogy sok megkeresés érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy egyes esetekben nem érzékelik a rezsicsökkentést azokon a helyeken, ahol – például – nincs egyedi távhőmérés, nincs külön vízóra, vagy közösen használnak központi fűtést.
- Ezért írtuk elő a tájékoztatási kötelezettséget, nem pedig reklámfelület-keresésről, propagandáról van szó, ami egyes sajtóorgánumokban megjelent. A tájékoztatás kizárólag a lakótelepeken élő családok érdekeit szolgálja. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elkészíti a közös képviselők számára azokat az anyagokat, amik segítséget nyújtanak a tájékoztatáshoz, vagyis meglesznek azok a formulák, amik alapján a hirdetményeket ki lehet majd függeszteni, valamint a rezsipontokban is be lehet szerezni a nyomtatványokat, tájékoztatott a képviselő.


Az ellenzék által bírált és politikai vitát kavart intézkedéssel kapcsolatosan már jelentek meg hirdetmény-tervezetek. Az egyik ilyen egy részlete látható a képen. Sokan azt is kifogásolták, hogy a közös képviselőket – köztük a gödöllői lakótelepeken ténykedőket – propaganda-célokra használják majd fel, és a tájékoztatási kötelezettségből eredő többletmunkáért külön díjazás nem illeti meg őket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online