Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fókuszban a hajléktalanok optimális elhelyezése

2013-12-03 08:24:38

A téli időszakra való felkészüléssel kapcsolatos egyeztető megbeszélést tartottak november 26-án a Gödöllő Rendőrkapitányságon. Az összejövetel azért is volt fontos, mert az új szabálysértési törvény tavaly április közepi hatályba lépésével megváltoztak a hajléktalanság kriminalizálásának szabályai. Ebből eredően, lényeges és aktuális kérdésként merül fel a hideg, téli időszak alatt esetlegesen kialakuló krízishelyzetek közös kezelése, amiben a rendőrség, illetve az érintett gödöllői és környékbeli egyesületek, szervezetek hatékonyan tudnak együttműködni.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályvezetője, Bolbás Norbert rendőr főhadnagy, valamint a bűnmegelőzési csoport előadói, Horváth Anikó és Holma Szilvia – mint a fórum szervezői – ismertették a jelenlévőkkel az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése szabálysértési tényállást.


Ezt alapul véve, a megbeszélésen résztvevők a téli időjárás által esetlegesen okozott problémákra és igényekre fogalmaztak meg megoldási javaslatokat, annak érdekében, hogy a helyi hatósági szervekkel való együttműködés ezen időszak alatt megfelelő legyen, biztosítva az otthontalanok optimális elhelyezését. Elhangzott: hosszú távon egy jól szervezett együttműködési hálózat kiépítése a cél, ami nem képzelhető el a segítő szakemberek és a szociális ellátórendszerben ténykedő szervezetek közreműködése nélkül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online