Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két aranyérmet nyertek a GEAC atlétái a mezeifutó országos bajnokságon

2013-11-25 09:40:24

November 23-án 105. alkalommal rendezték meg a mezeifutó országos bajnokságot. A helyszín ezúttal a pestszentlőrinci Bókay-kert dimbes-dombos terepe volt. A Gödöllői EAC hosszútávfutói közül 35-en tették próbára edzettségüket a versenyen, amivel a második legnépesebb csapat volt a gödöllői. Városunk atlétái azonban nem csak a részvételért utaztak a fővárosba, hanem érmeket és értékes helyezéseket gyűjteni.

Az első bronzérmet a 13 éves lányok csapata (Varga Vivien, Pótha Johanna, Bucsai Anna) szerezte meg. Nem akartak lemaradni mögöttük a 14 éves lányok sem (Konkoly Natália, Erőss Katica, Németh Eszter), ők is a 3. helyet szerezték meg.

A 15 éves gödöllői fiúk (Fekete Ábel, Bencsik Gergő, Pápai Benedek) címvédőként érkeztek a bajnokságra, az elmúlt két évben mezeifutó csapatban, valamint a különböző hosszúváltókban egyszer sem sikerült őket legyőzni. Most sem! Óriási fölénnyel múlták felül a többieket. Teljesítményük megkoronázása volt Fekete Ábel egyéni győzelme. Ábel a rajtnál az élre állt, az általa diktált iramot egyre kevesebben bírták, és a 4.500 méteres táv végén nagy hajrával hagyta faképnél riválisait. Öröm volt látni az elszántságát, és azt, ahogy megvalósította célkitűzését.

A junior (18-19 éves) lányok (Moldován-Horváth Katinka, Zsíros Zsanett, Kiss Tünde) ezüstérmet vehettek át a dobogón. A fiúk ezen korcsoportjában Pápai Márton rendkívül okos futással fokozatosan küzdötte előre magát a népes és erős mezőnyben és szerzett bronzérmet. A felnőtt nők között a volt GEAC-os nevelés, Erdélyi Zsófia nyakába akasztották az aranyérmet.

Az egyéni teljesítményeket tekintve, elismerésre méltó még Varga Vivien 7., Kovács Balázs 9., Bencsik Gergő 8., Moldován-Horváth Katinka 8., Pápai Benedek 10. és Nagy Imola 11. helyezése. Az érmes teljesítményeket leszámítva, csapatban a következő eredményeket érték el a GEAC-os atléták: 16-17 éves lányok 4. hely, 14 éves fiúk 5. hely, 13 éves fiúk 7. hely, valamint 16-17 éves fiúk 7. hely.

Az eseményről Gadanecz György, a bajnokságot nyert versenyzők edzője tudósította hírportálunkat. A tréner megjegyezte: aki szeretne csatlakozni egy ilyen sikeres csapathoz, szeretettel várjuk a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Clubban!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online