Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kamu büntető és lesgól jelentette a gödöllőiek vesztét

2013-11-02 16:11:00

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 12. forduló:
Gödöllői SK – Örkény SE 0-2
(0-1)

Eddig lejátszott mérkőzései alapján kiszámíthatatlan ellenfélnek ígérkezett az Örkény, amely a találkozó előtt egy ponttal előzte meg a tabellán Jenei Sándor csapatát. Ráadásul, a riválisok között a rúgott és a kapott gólok tekintetében nem volt különbség. Egészen a gödöllői összecsapás végéig.

Túlzás lenne azt állítani, hogy jól játszott a hazai gárda a mérkőzésen, ám az is közel áll az igazsághoz, hogy a kék mezes vizitálók sem brillíroztak. Annyi azonban feltétlenül a vendégek javára írható, hogy szervezetten védekeztek, amivel gyakorlatilag csírájában elfojtották az egysíkúan és sok pontatlansággal futballozó gödöllőiek támadási kezdeményezéseit. Ennek következtében akár gól nélküli döntetlennel is zárulhatott volna az ütközet, de a pályán történtek korrekt megítélésével keveset törődő Péli Ábel játékvezető és kollégái tettek arról, hogy ne így legyen.

A 12. percben egy teljesen ártalmatlan, a mezőnyjátékban szinte állandó jelenségnek tekinthető koccolás után azonnal a hazai kapu előtti büntetőpontra mutatott a pályán síppal a szájában futkározó feketeruhás, és a kamunak titulálható tizenegyest Farkas Krisztián értékesítette (0-1).

A második félidőben nagyobb százalékban birtokolta a labdát a GSK csapata, amelynek a 70. perc tájékán több lehetősége is adódott az egyenlítésre. A mieink próbálkozásai azonban rendre elhaltak, mígnem a 80. percben, egy ellentámadás során a partjelző alaposan elnézett egy jó másfél méteres leshelyzetet, és a gödöllői védők mögül induló örkényi csatár a középen érkező Balla Mihály fejére varázsolta a labdát, aki gond nélkül növelte a látogatók előnyét (0-2).

Nagy jelentősége ugyan már nem volt, de a találkozó krónikájához tartozik, hogy egy perccel a rendes játékidő vége előtt a piros lap is előkerült, hiszen a magáról megfeledkezett örkényi Beregszászi Bélát leparancsolta a küzdőtérről a vendégek sikeréből oroszlánrészt vállaló játékvezető.

Tizenkét forduló után a Gödöllői SK együttese 14 ponttal, 15-22-es gólkülönbséggel a bajnoki tabella 10. helyén áll.
Következik: Üllő SE – Gödöllői SK (Pest megyei I. osztály, 13. forduló) november 9., szombat 13.30 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online