Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ha atlétika, a Gödöllői EAC stabilan és mindenben az élen

2013-09-17 10:25:22

Szeptember harmadik hétvégéjén a Budapest Honvéd Iharos Sándorról elnevezett atlétikai pályán randevúztak az összetett országos bajnokság indulói. Az ifjúsági kategóriában a vártnál népesebb mezőny jött össze és színvonalas küzdelem alakult ki.  A két gödöllői többpróbázó, a 16 éves Ajkler Eszter (Mérei László képén, középen, előtte trénere, Benkő Ákos) és a 17 éves Kriszt Botond tartós és kemény felkészülés után, nem kis izgalommal várták a viadalt, amin végül mindketten nagyszerűen szerepeltek.
Eszter az első számtól az utolsóig magabiztosan vezetett, és 4.348 ponttal – 23 riválisát maga mögé utasítva – nyerte meg élete első magyar bajnokságát. Korábban többször volt már második, harmadik.


Botond két napon át taktikusan és férfiasan viaskodott az igen erős, 25 fős konkurenciával szemben, és csak kis különbséggel lett harmadik (5.304 pont). Teljesítménye a tehetség, a munka és a türelem dicséretes hozadéka. Mindkét versenyző Benkő Ákos saját nevelésű tanítványa.

A serdülők csapatbajnoksága is igazolta, hogy a Gödöllői EAC az egyik legjobb utánpótlás-nevelő műhely
Szeptember 14-én a budapesti Ikarus-pályán rendezték meg a 2013. évi serdülő csapatbajnokságot. Benkő Ákos mesteredző elmondása szerint a szövetség „sokat tett” azért, hogy ne úgy sikerüljön a verseny, ahogy egy ilyen méretű, az utánpótlás legmeghatározóbb kontrolljának tekinthető viadalnak kellene. Igazából csak a hazai serdülők krémjének kellett volna indulni, ami legfeljebb 14-16 fő versenyzőt jelentett volna számonként. Ehelyett 30-40 fős mezőnyök borítottak fel mindent, amit csak lehet. A versenybírókat illeti a dicséret, hiszen valahogy kihúzták a kátyúból a szekeret.

Az elért eredmények örömöt és megnyugvást okoztak a gödöllőiek körében. Ebben a hatalmas mezőnyben, minden szakágban az abszolút élvonalban – értékes helyezéseket és az ezekkel járó pontokat szerezve – végeztek a gyerekek.
A Gödöllői EAC fiú csapata a 2. helyen zárt, míg a lányok a 3. helyet csípték meg. Külön öröm, hogy sem a fiúk 28, sem pedig a lányok 26 egyesületet számláló mezőnyében nem volt más olyan klub, amelynek mindkét csapata az első háromban végzett.

Valamennyi egység tagjai remekül teljesítettek. A dobók táborában a gerelyhajító fiúk, Kerekes Marcell, Esztergál Koppány és Oke Olufemi kisajátították a dobogót. A lányoknál Kovács Emma győzött, míg Györe Fanny a 9. pozíciót kaparintotta meg.
A futók közül 3 ezer méteren hárman, Fekete Ábel (2.), Pápai Benedek (4.) és Bencsik Gergő (5.) értek célba az első öt között, Skribek Mátyás pedig 800 méteren lett harmadik. Említést érdemel még Szemjanyinov Paula 4. helye 100 méteres gátfutásban és Konkoly Natália 10. pozíciója 3 ezer méteren.
A GEAC ugrói közül a lányok magasugró számában hárman fejezték be a versenyt az első öt között: Kovács Emma (2.), Renner Luca és Kriszt Katalin (holtversenyben 4.). Távolugrásban Renner Luca a 2. lett. A rúdugróknál Szamosi András a 4., Kriszt Annamária a 7., míg Frei Dalma a 9. helyen végzett.
A GEAC edzői kollektívája: Gadanecz György, Körmendy Katalin, Máté Alpár, Szörényi István és Benkő Ákos.

Benkő Ákos fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy minden elismerés azoké az edzőké, akik a nem túl rózsás gödöllői pályakörülmények között évek óta keményen dolgoznak, és érik el ezeket a kiváló eredményeket a club, az egyetem, a város és nem egyszer kishazánk örömére. Valamint azoké a szülőké, akik fáradságot nem kímélve törődnek gyermekük egészségével.

Gyermekverseny Miskolcon
Nagyon szép időben zajlott le a miskolci gyermekverseny őszi fordulója a Diósgyőri VTK stadionjában. Az eseményen Körmendy Katalin edző vezetésével csoportjának egy része állt rajthoz. Méghozzá sikeresen. A megnyert 13 érem mellett maga a sportélmény miatt is hasznos volt a részvétel.
A sok bíztató teljesítmény közül kiemelhető Magyari Benedek, akiről kiderült, nem csak futni, de dobni is igen jól tud. Csizmeg Panka pedig nagyot ugrott magasban. A többi éremgyűjtő: Mihály Ádám, Ferencz Ákos, Török Vilmos, Mihajlovich Alex, Rátkai Panni, Király Anna és Dobránszki Laura. Remélhető, hogy ezek az atlétapalánták idővel zászlóvivői lesznek a gödöllői atlétikának.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online