Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pécsi Ildikó után férje, Szűcs Lajos is Gödöllő díszpolgára lesz

2013-08-12 09:52:53

Június 27-én a gödöllői képviselőtestület tagjai zárt ülésen döntöttek arról, hogy idén ki legyen a város díszpolgára. A választás Pécsi Ildikó (aki 2010-ben érdemelte ki a település legrangosabb kitüntetését) férjére, Szűcs Lajosra esett.

A felterjesztő véleménye alapján a helyi labdarúgó klubot segítő és annak utánpótlását is a mai napig figyelemmel követő egykori világválogatott (1968) augusztus 20-án, kedden 18 órakor a Művészetek Háza Gödöllő épületében veheti át a díszoklevelet és a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt.

A Gödöllő Város Díszpolgára cím 1996-os újraalapítása óta tizenheten részesültek ebben az elismerésben. Tavaly a gödöllői nyaralójában szívesen időző operetténekes-táncos, Oszvald Marika kapta meg a kitüntetést augusztus 20-án. Idén a 70. születésnapját decemberben ünneplő Szűcs Lajos olimpiai bajnok (1968, Mexikóváros) és olimpiai ezüstérmes (1972, München) labdarúgó lett a kiválasztott. A települést irányító grémium tagjai ezzel ismerik el – az indoklás szerint – kiemelkedő sportolói tevékenységét, példaértékű edzői munkáját, valamint a város iránti elkötelezettségét. Kirchhofer József (1998), Szendrő Szabolcs hegymászó (2005) és Tóth Krisztina asztaliteniszező (2008) után Szűcs Lajos lesz a negyedik sportos irányultságú gödöllői díszpolgár.

A városatyák öt díszpolgár-jelölt közül választották meg Szűcs Lajost. A zárt ülésről kiszivárgott hírek szerint az ajánlott személyek közül lett volna más is, aki méltó lenne a kitüntető cím elnyerésére, de a tavaly februárban elfogadott rendeletmódosítás értelmében Gödöllőn évente csak egy díszpolgári elismerés adományozható. Az is csak élő személynek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online