Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Táborosok cirkuszoltak a gödöllői főtéren

2013-07-25 15:05:42

Bombasikernek bizonyult a gödöllői Szabadság téren július 19-én tartott cirkusztábor-bemutató. A fiatal artisták, bűvészek, zsonglőrök produkciója sok járókelőt meghökkentett, de jó páran voltak, akik olvasták előre is a hírét, és kifejezetten ezért jöttek el. A lényeg: a téren sétálók legtöbbje kellemes meglepetésként fogadta a mutatványokat és készségesen hagyta magát lenyűgözni a látványtól.

A rendhagyó esemény nem volt előzmény nélküli: erre először tavaly nyáron került sor, ugyanitt. A gödöllői Waldorf-iskolában tartott nyári cirkusztábort záró attrakciót szintén az akkor felújított Szabadság téren sétáló polgároknak mutatták be először. Akkor és most is azonos volt a műsor: mint egy igazi cirkuszban: egykerekűzők, zsonglőrök, artisták és persze bűvészek hozták ámulatba a „földönjárókat”. Akinek nem volt elég a dobpergés közepette elvarázsolt bélyegek „csodája”, az figyelhette az egymás hátáról ugráló, szaltózó fiatalokat. Ezen a ponton már többen inkább leültek a tér szépen ápolt füves tereire.  A show folytatódott, ám ekkor a feszültség szinte tapintható lett. Hirtelen pár percig a finomabbnál finomabb fagylaltokat sem kóstolgatták, mert egy közel két méter magas, úgynevezett Zsiráf-nevű egykerekűn végigtekerve, több labdával zsonglőrködve kezdtek száguldozni az ügyes fiatalok. A mutatvány véget ért, fergeteges taps követte, majd újabb és újabb műsorszámok, csaknem egy órán át.

A kikiáltók, „porondmesterek” vidám és szenzációs műsorvezetése az egykori vásárok hangulatát idézte.  Mindezt remek élő muzsikások kísérték, együtt éneklő fiatalok, doboló, gitározó zenészek adtak felejthetetlen hangulatot az amúgy is remek rendezvénynek. Másnap pedig a felkészülésnek is helyszínéül szolgáló gödöllői Waldorf-iskola tornasátrában, szintén sok érdeklődő előtt mutatták be a programjuk bővített változatát. A szülők, barátok és egyéb vendégek is láthatták a levegőakrobatákat, volt függöny-akrobatika is. Az egész előadás két- és fél órás, bravúros mutatványok sorozatát jelentette, amit szeretnének jövőre is bemutatni.


De kik is ők? Gönczi Róbert pedagógus, a fellépők vezetője érdeklődésünkre elmondta: a gödöllői Waldorf-iskola ad helyet évek óta a nyári cirkusztábornak. Több pedagógus is segíti munkájukat az iskola tanári karából, ami nagy segítség a nagy csapatnak.  Itt egy héten keresztül, az iskolában táborozva, más Waldorf-iskolákból érkezett 10-19 éves diákok készülnek a cirkuszi művészetekre. Ebbe tartozik, hogy megtanítják őket az ügyességre, színpadi szereplésre, mozgásra, testkultúrára, testnevelésre és persze az egymásra való odafigyelésre, együttműködésre. Elsajátíthatják a magas fokú figyelmet és odaadást, a felkészültséget igénylő mozgáselemeket, az ebből összeállított látványos bemutatókat. Nagy segítség ehhez a tábor szakmai vezetését végző cirkuszművészekből álló csapat, akik szakmájuk és emberi tudásuk legjavát adják az évről évre, egyre jobb együttműködés során, hogy a fiatalok felkészülése magas színvonalú legyen. 
Róbert elmondta még, hogy a gyerekek egyre ügyesebbek, bátrabbak, fegyelmezettebbek. Ezúttal nagyon sokat jelentett az a változtatás, hogy Bussy Gábor személyében egy remek zenész és bűvész is segítette a felkészülést. Gitár, dob, fúvós hangszerek is megszólaltak a kezekben, ami emelte a hangulatot. Jelen volt velük végig Méhes Csaba is, az ismert pantomin- és előadóművész, aki sajátos stílusával adott egyedi hangulatot a produkcióknak.

Párduc, oroszlán, gorilla és táncoló medve ugyan nem volt, és nem is hiányozott: nélkülük is kellemes szórakozást nyújtottak a felkészült, jókedélyű és ügyes diákok, valamint tanárok.
Lejegyezte: Fülöp Hajnalka


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online