Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Életveszély Gödöllőn

2013-06-29 13:33:59

Csaknem másfél hónapja áll jócskán megrogyott tetőszerkezettel egy viharvert ház a Köztársaság úton. A környezetét szalaggal zárták le, és egy A4-es papírra kinyomtatott felirat arra figyelmeztet, hogy az életveszély miatt belépni tilos. A hatóságok már jó ideje tudnak a helyzetről, de eddig csak az áramot kapcsolták ki.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket az igencsak faramuci helyzetre, ami közel másfél hónapja alakult ki Gödöllőn. A május 17-i nagy vihar alkalmával beszakadt a Köztársaság út 15. szám alatti lakatlan, romos ház tetőszerkezete. A tető fele a szomszéd telekre lóg át, bármikor leszakadhat. A környékbéliek riasztották a katasztrófavédelmiseket, akik azonnal kijöttek, és kihívtak egy statikus is. Mivel helyi védettségű épületről van szó, a szakember értesítette a polgármesteri hivatal illetékesét.

A statikus megállapította, hogy az épület életveszélyes, ezért a tűzoltók meg sem közelíthették az ingatlant. Annyi azonban történt, hogy villanyáramot az ELMŰ-sök kikötötték, majd egy szakember érkezett, aki azt mondta, hogy a bontást markolóval fogják végezni. A szomszédok elmondása szerint a tűzoltók és a statikus hölgy reggel 9 órától délután 2 óráig a helyszínen tartózkodtak: telefonon intézkedtek, de semmi érdemlegesre nem jutottak. Csupán annyit tettek, hogy a ház előtti járdaszakaszt – ami valójában füves terület –, valamint a jobb oldali szomszéd kertjének egy sávját szalaggal lekerítették, és egy A4-es lapon a következő feliratot helyezték el: „Belépni tilos! Életveszély!”


- Egy hét múlva bementem a polgármesteri hivatalba, mert érdekelt, mikor kezdik már végre el a veszélyes épület bontását – mondta el hírportálunknak az egyik ott lakó. - A hatósági osztályon megtudtam, hogy hivatalosan is elrendelték a veszélyessé vált épület bontását. De azóta semmi sem történt. Talán egy következő vihar megoldja majd a problémát?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online