Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gyógyítókat díjaztak, igazgatót búcsúztattak a gödöllői Semmelweis-napon

2013-06-28 18:40:41

A Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében ma délután megrendezett városi Semmelweis Napon átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjat. A helyi önkormányzat által másfél évtizede alapított elismerő címet ezúttal is két személy és egy közösség érdemelte ki.

A gödöllői képviselőtestület tagjai június 13-án, zárt ülésen döntöttek arról, hogy az előzetesen közzé tett felhívásra beérkezett javaslatok alapján – a gödöllői egészségügyi- és szociális ellátás területén kifejtett kiváló, kimagaslóan eredményes, lelkiismeretes, példaértékű és szolgálatkész munkájukért – 2013-ban kiknek ítélik oda a Gödöllő Egészségügyéért díjat, és az azzal járó pénzjutalmat.
Településvezetőink választása idén dr. Túry Juditra, a Tormay Károly Egészségügyi Központ szemész főorvosára, dr. Károlyi János Pálra, a Dózsa György úti Medicina patika főgyógyszerészére, valamint a Tormay Károly Egészségügyi Központ fizioterápia szakmai közösségére esett. A kollektíva nevében Nagy Marianna, a hat főből álló szervezeti egység irányítója vette át a kitüntetést.  Gémesi György polgármesteri ezüstérmet adott át Szabó-Gábor Edinának, az Egyesített Szociális Intézmény Nefelejcs Napközi vezetőjének, megköszönve kiemelkedő szakmai munkáját.

Miként az elmúlt években rendszeresen, dr. Szabadfalvi András igazgató-főorvos most is megemlékezett a gyermekágyi láz visszaszorításában elévülhetetlen érdemeket szerzett Semmelweis Ignácról, kiemelve a gyógyító napjainkban is aktuális, a rendszeres kézmosás fontosságát hirdető intelmeit. Az ünnepségen a kulturális műsorszámokat a Frederic Chopin Zeneiskola zongorista növendékei, Puskás Máté és Tóth Kristóf, illetve hegedűszakos tanulói, Halmóczki Sarolta, Sallai Milla, Ittzés Klára és Bréda Zsófia adták elő, valamint Maródi Vanda, a Club Színház művésze által elmondott, Reményik Sándor: Az orvos című versét hallgathatták meg a jelenlévők.

Megható pillanatokban sem szűkölködött a rendezvény, ugyanis elbúcsúztatták a Tormay Károly Egészségügyi Központ vezetői pozíciójából – közel másfél évtized után – június 30-ával távozó dr. Szabadfalvi Andrást, akinek székét július 1-jétől az ünnepségen bemutatott Nagy Árpád foglalja el. Szabadfalvi András egy könyvet és egy, a város címerével díszített kristálytálat vett át a polgármestertől.

Kapcsolódó hír, hogy július 1-jén, hétfőn zárva lesz a Tormay Károly Egészségügyi Központ, valamint a gödöllői gyógyszertárak is. Ügyelet azonban működik a városban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online