Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem orvos került az egészségügyi központ élére

2013-06-27 11:56:58

Összesen öt, a gödöllői önkormányzat által fenntartott intézmény vezetői álláshelyének betöltésére beérkezett pályázat elbírálását követően megszületett személyi javaslatról döntöttek a helyi képviselőtestület tagjai június 27-i ülésükön. Három helyen a régi irányító a helyén marad, két esetben azonban – a korábbi főnök nyugdíjba vonulása miatt – új igazgatót neveztek ki.

Igazgatóváltás lesz a Tormay Károly Egészségügyi Központ és a Gödöllői Városi Múzeum élén. A gödöllőiek és a környékbeliek járóbeteg-ellátásában kiemelkedő szerepet betöltő intézmény történetében először fordul elő, hogy nem orvosi végzettségű szakember irányítja a mindennapi munkát. Az új, Kistarcsán lakó, 61 éves direktor, Nagy Árpád elsősorban a gazdasági és a pénzügyi területen jártas menedzser. Egészségügyi területen korábban a balassagyarmati Kenessey Albert Kórházban és a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban egyaránt gazdasági igazgatóként dolgozott, valamint az Országos Mentőszolgálat gazdasági főigazgató-helyetteseként és az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megbízott főigazgatójaként, gazdasági főigazgatójaként tevékenykedett. Hely- és helyzetismerete abból ered, hogy évek óta tagja a Tormay Károly Egészségügyi Közalapítvány kuratóriumának. Az elképzelés szerint a július 1-jétől kezdődően, öt évre, azaz, 2018. június 30-ig igazgatónak kinevezett Nagy Árpád helyettese orvos lesz. A poszton dr. Szabadfalvi Andrást váltó direktor havi, bruttó 600 ezer forintos illetményre és 50 ezer forintos vezetői pótlékra tarthat igényt. Az összeg mintegy 100 ezer forinttal haladja meg elődje javadalmazását. Nagy Árpádon kívül még négyen – köztük három orvos – pályáztak a tisztségre.
Kovács Barnabás (MSZP) érzékeny kérdést intézett Nagy Árpádhoz. A városatya az iránt érdeklődött, hogy a pályázó érintett lehet-e az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet korábbi főigazgatója ellen indult, immár vádemelési javaslatnál tartó ügyben. Nagy Árpád elmondta: őt semmilyen hatóság nem hallgatta ki, és tudomása sincs a történtek részleteiről.

Gaálné dr. Merva Mária utóda kolléganője, Kerényiné Bakonyi Eszter (képen) lesz a Gödöllői Városi Múzeum igazgatói székében. Az október 1-jétől, öt évre (2018. szeptember 30-ig) kinevezett 39 éves történész-muzeológusnak mindössze egyetlen riválisa volt a pályázat során. Az új igazgatónő garantált havi, bruttó illetménye 250 ezer forint, amihez különböző jogcímen 75 ezer forint pótlék társul.

Ketten pályáztak a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetésére. A képviselőtestület tagjai további öt évre, 2018. június 30-ig megerősítették tisztségében Forrainé Murányi Juditot, aki havi, bruttó 250 ezer forintos garantált illetményért és 50 ezer forintos vezetői pótlékért látja el feladatát.

Pályázótársa visszalépése után nem maradt vetélytársa Kovács Ibolyának, a Táncsics Mihály úti óvoda vezetőjének, aki augusztus 1-jétől 2018. július 31-ig kapott újabb kinevezést a gyermekintézmény élére. Garantált havi, bruttó illetménye 191.400 forint, vezetői pótléka 46 ezer forint.
Nem érkezett pályázat a palotakerti óvoda intézményvezetői álláshelyére, így a gödöllői városatyák további egy évre, 2014. július 31-ig a tavaly óta megbízott irányítóként dolgozó Varga Lilla intézményvezető-helyettesre rótták a vezetői feladatok ellátását. Illetményét havi, bruttó 159.500 forintban, vezetői pótlékát 46 ezer forintban állapították meg.

A várost irányító grémium tagjai három, gödöllői, január óta az állami Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó iskola vezetői álláshelyére pályázókról is véleményt formáltak: Varga Ildikó (Erkel iskola) és Fábián Bertalan (Török Ignác Gimnázium) vezetői kinevezését támogatták, míg Buka Enikőt és Ella Attilát (zeneiskola) egyaránt alkalmasnak találták az intézmények vezetésére. Az ugyancsak a Török Ignác Gimnázium élére pályázó Jánossy Zsolt alkalmasságáról nem született határozati javaslat.
A döntéshozatalt meghívottként kísérte figyelemmel Pánczél János tankerületi igazgató, aki összeférhetetlenségi észrevételt fogalmazott meg, mivel a pályázatot elbíráló ad-hoc bizottság elnöke, Guba Lajos az egyik érintett intézmény, a Török Ignác Gimnázium alkalmazottja is. A tankerületi igazgató felvetésére reagálva, Gémesi György polgármester igyekezett eloszlatni a kételyeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online