Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Munkára készek a közösség lámpásai

2013-06-19 11:52:57

Május végén megkapta tanúsítványát a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Egyesülete (VGYKE) által kiképzett 19 közösségi mentor. Az oklevélen kívül valamennyiüknek egy-egy lámpást is átnyújtottak az egyesület vezetői, mert júniustól a közösség lámpásaiként elkezdik építeni a szolidaritás kis szigeteit.

A közösségi mentorok – köztük Aranyiné Kmett Olga és Szluka Lídia személyében két gödöllői – öt hónapos, intenzív és komplex képzése május végén fejeződött be – tájékoztatta hírportálunkat Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke, projektmenedzser. Az Európai Unió támogatásával létrejött program résztvevői, többek között, közösségi alapkompetenciákat, közösségépítést, közösségi forrásteremtést és látássérülteknek szóló informatikai ismereteket tanultak, illetve szupervízióban is részt vettek. A kiképzett mentorok immár az egyesület alkalmazottaiként keresik fel saját kistérségüket, ahol a helyi igényeknek megfelelően felkutatják, közösséggé formálják az ott élő vak, gyengénlátó és más fogyatékkal bíró embereket.
A mentorok feladata nemcsak ezen közösségek összetartása és működtetése, hanem érdekeik megjelenítése és képviselete a többség, illetve az önkormányzat felé. A mentorok így hozzák létre lépésről lépésre a szolidaritás kis szigeteit, ahol a fogyatékos személyek életminősége ugrásszerűen javul, társadalmi integrációjuk valósággá válik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online