Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lezárult egy rendőrségi nyomozás a gödöllői szálloda-ügyben

2013-06-17 14:08:55

Lezárult rendőrségi nyomozás a városközpontban PPP-konstrukció keretében megvalósult Erzsébet királyné Szálloda beruházása, pénzügyi konstrukciója, valamint a 2008 tavaszán átadott létesítmény üzemeltetése, működése és gazdálkodása ügyében, amit a gödöllői önkormányzat két Fideszes képviselője, Vörös István és Futás Levente 2012. május 22-i feljelentése alapján rendeltek el. A kutakodás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen volt folyamatban, és június 6-án bűncselekmény hiányában megszűnt.

Az előzményekhez tartozik, hogy a gödöllői önkormányzat Fideszes képviselői által tett feljelentés alapján a nyomozást a Btk. 320. §. (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő hanyag kezelés vétségének gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség rendelte el ismeretlen tettes ellen. A vádhatóság 2012. december 13-án határozott a bűnügy áttételéről, amit azzal indokolt, hogy a feljelentés ismeretlen személyeket jelöl meg, így kizárólagos ügyészségi nyomozati hatáskörbe tartozó bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg. Az ügyirat 2012. december 19-én érkezett meg a Gödöllői Rendőrkapitányságra, ahonnan idén február 14-én átkerült a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályára. A megyei szintű nyomozást a vélelmezett vagyoni hátrány összegének nagysága tette indokolttá.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Gazdaságvédelmi Osztályának vezetője június 6-i keltezéssel határozatot írt alá az ügyben elrendelt nyomozás megszűntetéséről, mondván: a feljelentett cselekmény nem minősül bűncselekménynek.
Az alezredes asszony indoklásában kitér arra, hogy a büntető törvénykönyvben megfogalmazott hanyag kezelés vétsége, a törvényen alapuló vagyonkezelői kötelezettség gondatlan megszegésével összefüggésben keletkezett vagyoni hátrány bekövetkezését írja elő. A vagyoni hátránnyal járó tevékenység csak akkor eredményezhet büntetőjogi felelősségre vonást, amennyiben a hátrányos eredmény, azaz, vagyoni hátrány konkrétan meghatározott és bekövetkezett vagyonkezelői kötelezettségszegés következtében jön létre. A feljelentésben megjelölt cselekmények vizsgálata során nem merült fel olyan körülmény, ami a vagyonkezelői kötelezettség legalább gondatlan szintű megszegését eredményezné, így a cselekmények hanyag kezelés elkövetésének megállapítására nem alkalmasak, és a vizsgált cselekmények más bűncselekmény elkövetését sem vetik fel.

Ettől függetlenül egy másik, a gödöllői Erzsébet királyné Szállodához kötődő nyomozás még folyamatban van a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán. Ennek alapját az a feljelentés képezi, amit városunk polgármestere és a G-Magistratus Zrt. – posztjáról távozófélben lévő – vezérigazgatója által megbízott ügyvéd az elmúlt évben tett csalás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online