Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lovrencsics Gergő megfogadta, a románok ellen berúgja…

2013-06-07 11:43:38

Június 6-án, este fél tíz tájékán bekövetkezett az, amit titkon többen reméltek. Győrben, a Kuvait elleni barátságos, 1-0 arányú hazai sikerrel zárult mérkőzésen bemutatkozott a nemzeti tizenegyben Lovrencsics Gergő, aki annak idején a Gödöllői Góliát FC-ben sajátította el a sportág alapjait.

Az idén 25 éves támadót az igencsak vérszegényre sikeredett első félidő után küldte pályára Egervári Sándor szövetségi kapitány. A lengyel Lech Poznan csapatával bajnoki ezüstérmet nyert Lovrencsics Gergő beállásával átalakult a csapat hadrendje, és lényegesen nagyobb nyomás alá került a rivális kapuja. Ebben Gerinek is fontos szerep jutott, aki – ha szerencsésebb – akár góllal debütálhatott volna a nemzeti tizenegyben. Ez egyelőre nem jött össze, ám a találkozót követően „számonkérésünkre” megfogadta: amennyiben eljut odáig, a románok elleni, szeptember 6-án esedékes, létfontosságúnak számító világbajnoki selejtezőn berúgja…


Lovrencsics válogatottbeli bemutatkozását félszáz, lelkes, gödöllői szurkoló kísérte figyelemmel a helyszínen. Családtagok, barátok, ismerősök keltek útra autóbusszal Gödöllőről. Az „a-betűvel” kezdődő italokból (is) kellően felszerelt különjáraton utazott Csató Sándor is, aki alapítója és működtetője volt annak idején Gergő nevelőegyesületének, a Gödöllői Góliát FC-nek. Miután a busz megállt Győrben, Csató Sándor kuriózumnak számító relikviával, egy 2000-es kártyanaptárral rukkolt elő. Nem véletlenül, hiszen a fotón szereplő gyerekcsapat egyik tagja az akkor 12 éves Lovrencsics Gergő volt.

- Nagy büszkeség ez számomra is – mondta meghatódva Csató Sándor, majd hozzátette: temérdek tehetséges gyerek nevelkedett Gödöllőn, akik közül többen játszanak vagy játszottak a hazai élvonalban. Elég, ha a Győrrel idén bajnokságot nyert Varga Rolandra, az Újpesten játszó Simon Krisztiánra, vagy a Ferencvárost is megjárt Busai Attilára gondolunk. És most, itt van Gergő sikertörténete, ami jól példázza, hogy sok munkával, kitartással, alázattal és akarattal semmi sem lehetetlen, azaz: Gödöllőről is elérhető a válogatottság.

Ha emlékezetünk nem csal, ilyen dicsőség utoljára Rab Tibornak sikerült a gödöllői kötődésű labdarúgók közül. A Ferencváros egykori hátvédje 1975 és 1982 között 20 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Több mint három évtizednek kellett eltelni, hogy a történelem ismételje magát. Abban pedig egyelőre csak reménykedhetünk, hogy Lovrencsics Gergő játékára legközelebb is számít a szövetségi kapitány. Bemutatkozása alapján ez könnyen lehet, hogy borítékolható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online