Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megvalósult a gödöllői focicsoda!

2013-06-01 19:16:26

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 29. forduló:

Verőce SE – Gödöllői SK 2-6 (0-2)

A végére maradt a csattanó! A rangadó előtt ugyanis mindkét csapat érintett volt a Pest megyei I. osztályban való biztos bennmaradást jelentő 4. pozícióért folyó küzdelemben. Városunk tizenegye annyival vágott neki kedvezőbb helyzetből a meccsnek, hogy pontszámban megelőzte riválisát, és ha további két, ezzel párhuzamosan zajló összecsapás – Hévízgyörk-Halásztelek 3-2 és Törökbálint-Tárnok 4-0 – végeredménye számára jól alakul, akkor egy döntetlennel is elérheti a célját.

Ikszre azonban vakmerőség lett volna játszani. Ezzel nem is foglalkoztak Jenei Sándor csapatának tagjai, akik elszántan, mondhatni, sikerre éhesen kezdték a találkozót. A gödöllői próbálkozások a 12. percen értek góllá, amikor Unger Ádám lefejelt labdáját a remek ütemben érkező Oszvári Tamás bombázta a verőcei kapuba. Kisvártatva újabb találatnak örülhetett a GSK. A 19. percben Nagy Roland a bal oldalról ívelte be a játékszert, amire Smeló Dávid csapott le, és pontos lövésével megduplázta a vendégek előnyét.

Ami a térfélcserét követően történt, az a legvérmesebb gödöllői várakozásokat is felülmúlta. Városuk tizenegye olyan pörgésbe kezdett, ami valósággal sokkolta az egyre hitehagyottabbá vált házigazdákat.  Bő negyedórán belül Unger Ádám, Nagy Roland és ismét Unger Ádám vette be a hazai kaput. Az ötgólos vezetés birtokában valamelyest visszafogta lendületét a gödöllői formáció, amit a verőceiek egy akciógóllal toroltak meg. Szinte a következő támadásból azonban válaszoltak a mieink, nevezetesen ifjabb Sipeki Attila, aki a 69. percben fejjel bizonyult eredményesnek. Hogy szorosabb legyen a végeredmény, arról a játékvezető egy vitatható tizenegyes megítélésével gondoskodott. A büntetőt az NB I-es Debrecen egykori oszlopos tagja, Madar Tamás értékesítette.


Temérdek oldalt kellene visszalapozni a gödöllői labdarúgás képletes történelemkönyvében, hogy a mostanihoz hasonló tavaszi szereplésre bukkanjunk. Ha csak a bajnoki szezon második felét vesszük alapul, a Gödöllői SK együttese 35 pontot (11 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség) gyűjtött, amivel a Halásztelek mögött a 2. lett a tavaszi tabellán. A kivételes sikerben oroszlánrészt vállalt a januárban Lilik Pál helyére (irányításával 18 pontot termelt és 10. volt a GSK) szerződtetett vezetőedző, Jenei Sándor, aki – Sztriskó István edző hathatós segítségével – képes volt elhitetni az őszi szezon végére már-már kilátástalan helyzetbe került gödöllői csapat tagjaival, hogy nincs veszve semmi. Igaz, és ezt Jenei Sándor is elismerte, a bravúr nem jöhetett volna létre, ha a játékosok nem vevők a sikerre.

A Gödöllői SK együttese 53 ponttal (17 győzelem, 2 döntetlen, 11 vereség), 70-53-as gólkülönbséggel a bajnoki tabella 4. helyén végzett a Pest megyei I. osztályú bajnokság 2012/2013-as idényében.
Nem hivatalos számításaink szerint, az NB III-ban szereplő Pest megyei csapatok közül 10 eshet ki a bajnoki rendszer drasztikus átszervezése miatt a megyei élvonalba. Rajtuk kívül 2 csapat feljut a megyei II. osztályból. A Pest megyei bajnok Veresegyház osztályozót játszik a Rákosmente KSK együttesével az NB III-ba jutásért. Amennyiben ezen elvérzik, marad a Pest megyei I. osztályban. Mindez összesen 13 csapatot jelent, azaz: a most véget ért Pest megyei I. osztályú pontvadászat 2-4. helyezettje (3 csapat) biztos résztvevője a 16 csapatot számláló és jócskán megerősödő megyei elit 2013/2014-es bajnoki idényének.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online