Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világszerte alkalmazott módszert mutattak be a gödöllői utánpótlás konferencián

2013-05-29 10:33:27

Idén a gödöllői Szent István Egyetem aulájában tartotta meg 2. Utánpótlás Konferenciáját a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Edzőképző Központja. A május 27-i rendezvényen közel félezer, gyermeklabdarúgóval foglalkozó edző vett részt, valamint neves, nemzetközi porondon is helytállt és egykoron a magyar válogatottat erősítő labdarúgók is tiszteletüket tették az eseményen.

Szalai László, a szervezet igazgatója megnyitó beszédében elmondta, azért esett idén a választásuk a gödöllői egyetemre, mert itt egy olyan különleges életpálya modell, az Aegon-SZIE Tanulj és Sportolj! program működik, amit minél több fiatalokkal foglalkozó edzővel szeretnének megismertetni. A szakember azt is kihangsúlyozta, bízik benne, hogy a konferencia után a labdarúgó társadalom és a Szent István Egyetem között szorosabbá válik a kapcsolat, és minél több fiatal labdarúgó jelentkezik a gödöllői központú egyetemre.

A felsőoktatási intézményben 2010 óta működik az Aegon-SZIE Tanulj és Sportolj! program, aminek az a célja, hogy az élsportoló fiatalok közül minél többen válasszák az egyetemi továbbtanulást anélkül, hogy a versenysportról le kellene mondaniuk. A program keretein belül külön sportiroda segíti a tanulókat – többek között – egyéni, a versenyekhez, a felkészülés rendjéhez igazodó tan- és vizsgarenddel. Az egyetem segíti a kapcsolattartást az edzők és a szülők között is.


A Szent István Egyetem eddig már több szövetséggel és klubbal kötött együttműködési megállapodást, így a Magyar Atlétikai Szövetséggel, a Magyar Kézilabda Szövetséggel, Magyar Lovas Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, valamint a Ferencváros kézilabda- és vízilabda-szakosztálya mellett, a Magyar Futball Akadémiával is.

- Minden rangos eseményt szívesen látunk az egyetem falain belül, hiszen fontos számunkra, hogy minél több szakembernek mondhassuk el személyesen is, mi a program lényege - mondta el Balázs Zoltán, az Aegon-SZIE Tanulj és Sportolj! program igazgatója. - Az edzők azok, akik segítenek megismertetni programunkat a továbbtanulásra készülő fiataloknak. Szakmai hozzáértésük pedig nekünk is segít továbbfejleszteni a programot, hogy minél jobban szolgálhassa kitűzött céljainkat: hogy a sportolók tanuljanak, a tanulók pedig sportoljanak – tette hozzá Balázs Zoltán.


Az egész napos képzést mintegy 500 szakember követte figyelemmel az ország különböző pontjairól, olyanok, akik a 6-12 éves korosztállyal foglalkoznak. A meghívottak között volt többek között Király Gábor (képen jobbra), Kovács Zoltán (képen balra), Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán (képen balról a második), Tököli Attila (képen balról a harmadik), Mészöly Géza, Csábi József is. Előadóként vett részt az eseményen Szalai László az MLSZ Edzőképző Központ igazgatója, Dárdai Pál (Hertha BSC, szakmai előadó) valamint Austin Speight, a Hollandiából indult, de ma már az egész világon használt Coerver-módszert népszerűsítő iskola angliai és írországi igazgatója.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online