Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtört a 98 napos sikertelenségi átok

2013-05-27 20:41:29

NB I., felsőági (1-6. hely) rájátszás, 10. forduló:

Colorspectrum Aramis – Gödöllői Bikák 2-4 (1-0)

Tulajdonképpen csak városunk csapata számára volt – matematikai – tétje ennek a mérkőzésnek, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a házigazda budaörsiek a 3. helyen végeznek a pontvadászatban, míg a mieink csupán akkor léphetnek előre a 4. pozícióba, ha nyernek, és a Haladás is legyőzi a Szegedet.

A mieink megtették, amit megkövetelt a presztízs. Nyertek. A szombathelyiek azonban alulmaradtak, így a sorrend nem változott. Városunk futsalosai az első, igencsak lagymatag játékkal telt félidő után pörögtek fel. Baranyai Pál előbb egyenlített, majd előnyhöz juttatta csapatát. A gödöllői vezetés ugyan nem tartott sokáig, de 2-2 után Lovrencsics Balázs és Ughy Márk is betalált, így a gödöllői legénység megszerezte első sikerét a rájátszásban. Épp ideje volt, hiszen a Bikák 98 napja, február 18-án, Debrecenben nyertek bajnoki ütközeten utoljára.

A tavalyi bronzérmes Gödöllői Bikák 42 ponttal, 112-122-es gólkülönbséggel az 5. helyen zárták a 2012/2013-as NB I-es bajnokságot.

Hogyan tovább?
Szinte bizonyosra vehető, hogy legalább egy évig gödöllői csapat nélkül zajlik le az élvonalbeli futsal-bajnokság küzdelemsorozata. Emlékezetes, hogy a Bikák – mivel korábbi kenyéradójuk, az SE Sports Evolution Kft. nem tudta teljesíteni a nevezéshez szükséges igazolásokat – a most zárult idényben csak a Vasas 1988 Déli FC-vel történt fúzió árán léphettek pályára az elitben. A „kényszerházasság” azonban múlófélben van, és az NB I-es indulási jog a fővárosi klubnál marad, amelynek vezetése – úgy tudjuk – nem egyöntetűen forszírozza a további közösködést.
Erre valójában nincs is szükség, hiszen időközben létrejött egy gazdasági társaság, amelynek illetékesei számítanak a mostani csapat játékosainak egy részére, és a keretet tehetséges, jobbára saját nevelésű gödöllői fiatalokkal is kiegészítik. A megújult formáció tiszta lappal indulhat az NB II-ben, ahol a feljutást célozza meg. És, ha minden a terv szerint alakul, 2014 őszétől ismét a legjobb honi együttesekkel rivalizálhatnak a Gödöllői Bikák.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online