Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ebben a ciklusban elodázzák a betétdíj-törvény alkalmazását

2013-05-08 22:10:20

Bár már dolgoznak a csomagolási hulladékokhoz kapcsolódó betétdíj-törvény előkészítésén, ebben a ciklusban még nem vezetik be az új jogszabályt. Ezt Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára jelentette be ma Gödöllőn.

A szakpolitikus Szent István Egyetem tudástranszfer központjában zajló, Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás című kétnapos konferencián tartott megnyitó beszédében – többek között – elmondta, hogy a tárca kezdeményezésére a betétdíjas rendszer bevezetéséhez a költségvetés körülbelül 10 milliárd forintot biztosítana. Illés Zoltán hozzátette: a kötelező betétdíj bevezetése nem jelentene többletterhet a piaci szereplők számára, hiszen a vonalkóddal ellátott termékre rakódó forintok visszaváltáskor visszajárnak.


Az államtitkár közölte, szinte biztosra vehető, hogy ebben a választási ciklusban még nem alkalmazzák a betétdíj-törvény rendelkezéseit, és az is elhangzott, hogy a hulladékgazdálkodási ágazatot érintő döntések előkészítésénél és meghozatalánál a „tízmillió különböző érdek” közül a többség számára legjobb megoldásokat helyezi előtérbe a minisztérium. (forrás: kormány.hu)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online