Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megyebajnok és országos döntős a Premontrei gimnázium focicsapata

2013-04-28 13:45:00

Április 28-án, Gödöllőn, a Szent István Egyetem két füves és egy műfüves pályáján rendezték meg a Telekom által támogatott Pest megyei labdarúgó diákolimpia döntőjét.

A megmérettetés-sorozatot megtisztelte jelenlétével a többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor, aki napjainkban a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. Rajta kívül Gémesi György, polgármester, valamint Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Harsányi Levente műsorvezető és Ganxta Zolee zenész-rapper is részese volt a megnyitónak.

Pest megye legjobb diák labdarúgói körmérkőzéses rendszerben döntötték el, hogy nemenként és korosztályonként (2 lány és 5 fiú) mely csapatok képviseljék ezt a régiót az országos döntőben. Minden korcsoportban négy-négy együttes rivalizált egymással. Városunkat a IV. korcsoportos (7-8. osztály) fiúknál a Tokai Norbert irányításával készülő Török Ignác Gimnázium (TIG) társulata képviselte, míg az V-VI. korcsoportos (9-12. osztály) legények mezőnyében a Mácsár Gyula által trenírozott Premontrei Szent Norbert Gimnázium formációja révén volt gödöllői érdekeltség. Mindkét együttes kispályán, 4+1 fős felállásban játszott.


A kékmezes TIG-esek az első meccsükön 3-3 arányú döntetlent értek el a Pilisszentiván ellen, majd 4-2-re legyőzték a Sülysápot. A Tárnok ellen azonban sajnos 4-3 arányban alulmaradtak, így a második helyen végeztek a csoportban.

A Premontrei gimnázium csapata három váci középiskola alakulatával küzdött meg. A Boronkayt 1-0-ra, a Madáchot 2-0-ra verték a gödöllőiek, ám a Királlyal szemben 1-0 arányban elvéreztek. A körbeverésből viszont jól jöttek ki a premontreisek, akik megyebajnoki címüknek köszönhetően ott lesznek a május 25-26-i gyulai országos döntőben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online