Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fótról érkezett herceg Egérváry Elemér kiköpött mása

2013-04-10 14:30:45

Húsvét hétfőjére hirdette meg a Gödöllői Királyi Kastély a gyerekek és kis kedvenceik számára az I. Országos Plüssegér-találkozót. Április első napján az érdeklődők különleges útvonalon, az egerek nyomában járhatták be a kastélyt, a padlásszinttől a pincéig, sőt még a 3D moziba is eljutottak. A rangos eseményt a Herceg Egérváry Elemér naplója című, Múzeumpedagógiai Nívódíjas mesekönyv második kötetének megjelenése alkalmából rendezték meg. A nap folyamán a plüssegérrel érkezők a kávézó süteményeit is kedvezménnyel majszolhatták.

A találkozó legizgalmasabb eseménye a plüssegér-verseny volt, aminek során – a legkisebb és legnagyobb egerek mellett – az Elemérre legjobban hasonlító kedvencet is kereste a szakmai zsűri. A 95 versenyző megmérettetése után az alábbi eredmény született.
A herceg Egérváry Elemérre legjobban hasonlító plüssegér kategóriában a számos ötletes és aprólékos gonddal megformált mesefigura közül a zsűri Forgács Réka fóti tanuló Egérváry Elemér nevű egerét találta a legtökéletesebbnek.
A legnagyobb plüssegér címet a Miszet nevű, 65 centiméteres versenyző nyerte, míg a legkisebbnek Egérváry Eleonóra bizonyult, a maga 3,6 centiméterével.

A fődíjakon kívül a zsűri több különdíjra érdemes játékegeret, illetve gazdáját is megjutalmazta, figyelembe véve a legötletesebb megoldásokat. A nyertesek ajándékait postán küldik el a szerencsés versenyzőknek, így érdemes figyelni a postaládát. A kastély honlapjáról minden résztvevő letöltheti a Plüssegér-verseny emléklapját, és kiállíthatja a saját egere nevére, hogy Elemér plüsskollégája semmiképp ne feledkezzen meg a Gödöllői Királyi Kastély nevezetes eseményéről.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online