Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Simán indult meccsen vérzett el a TEVA-GRC különítménye

2013-01-30 19:46:08

Közép-európai Liga (MEVZA), 15. forduló:

TEVA-Gödöllői RC – Doprastav Bratislava (szlovák) 1-3 (12, -25, -20, -14)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Merkószki – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter, Kriegel Zs., Háfra D.

Mivel utóbbi két mérkőzését – a horvát Split és az osztrák Linz ellen – megnyerte a gödöllői csapat a Közép-európai Ligában, a lányok tudatában voltak annak, hogy egy újabb sikerrel végérvényesen megkaparintják a 7. helyet. Erre a papírforma alapján akadt is esélyük, hiszen a második számú szlovák formációnak számító Doprastav nem tartozik a verhetetlen kategóriába. Ráadásul, a 2012/2013-as sorozatban utoljára játszott hazai közönség előtt a TEVA-hatos, amelynek plusz motivációt adhatott, hogy méltó módon szolgálja ki lelkes szurkolótáborát.

Álomrajtot vettek a hazaiak. Remek nyitások, pontos sáncvédekezés, illetve a szélekről (Merkószki Tünde, Szakmáry Gréta és Molnár-Németh Zsuzsanna), valamint centerposztról (Hackl Szilvia és Széles Petra) eleresztett bombák eredményeképpen pillanatok alatt 8-1 lett az állás. A TEVA-hatos lendülete a folytatásban is kitartott, olyannyira, hogy a második technikai időnél már 16-5-re vezettek a házigazdák, akik végül magabiztosan nyerték az első szettet.

Ahogy arra számítani lehetett, a második játszmában már nem adták könnyen a bőrüket a pozsonyiak, akik – kihasználva a mieink nyitásfogadási megingásait – 1-4-ről 6-4-re fordítottak. Sőt, ennél előbbre is jutottak (7-13). Sokáig úgy tűnt, hogy a játék képe ezt követően sem változik. Nos, nem így történt, mert Ludvig Zsolt csapata megkezdte a felzárkózást, és az utolsó pillanatban, 24-nél utolérte a ledermedt vizitálókat, akik 25-24-es gödöllői vezetésnél játszmalabdát hárítottak, majd két ponttal lezárták a felvonást, és egyenlítettek.

Kezdődött minden elölről. Egy ideig váltott vezetéssel. A nem túl színvonalas játékkal párosuló adok-kapokból előbb a gödöllőiek (11-8), majd a vendégek (12-16 és 15-21) profitáltak. Egy rövid fellángolással 19-21-nél hazai szemszögből elérhető közelségbe került a harmadik játszma hajrájának izgalmassá tétele, de a hibák eloszlatták a reményt, a szlovákok meg közelebb araszoltak a meccsnyeréshez.

Sajnos, hiába várták a gödöllői színekért szorítók a negyedik felvonásban, hogy kedvenceik összekapják magukat, és döntő szettre mentik az ütközetet. Egy-egy szép villanást leszámítva, nem a mieink akarata érvényesült, mi több, az idegi és a fizikai fáradtság meg-megmutatkozó jelei is arra engedtek következtetni, hogy az ígéretesen kezdő TEVA-különítmény pont nélküli vereséggel zárja MEVZA-ligás hazai szereplését.

Tizenöt mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 12 ponttal, 17-35-ös szett- és 1.040-1.155-ös pontaránnyal a 7. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: Slavia Bratislava (szlovák) – TEVA-Gödöllői RC február 9., szombat 17 óra. 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online