Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: domináltak Splitben a gödöllői lányok

2013-01-19 18:33:32

Közép-európai Liga (MEVZA), 13. forduló:

ZOK Split 1700 (horvát) – TEVA-Gödöllői RC 0-3 (-17, -21, -14)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Merkószki – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Háfra D.

Szűk 24 órán belül ismét tétmérkőzést játszott a Közép-európai Ligában a gödöllői formáció. Ezúttal a mezőny eddigi egyetlen nyeretlen csapata, a döntően fiatalokból álló Split volt a rivális. A két társulat november eleji, gödöllői összecsapásán Ludvig Zsolt játékosai egyértelművé tették, hogy nagyobb játékerőt képviselnek. Adódott a kérdés: változtak-e azóta az erőviszonyok?

Szerencsére, kiderült, hogy lényegében nem. Az első két játszma szoros eredménnyel, de biztosan kézben tartott gödöllői vezetéssel kezdődött. Városunk hatosa rendre a legjobbkor, a szettek kétharmadánál dobbantott, amire nem találtak hatékony választ a házigazdák. A harmadik felvonás kezdetén viszont – némiképp váratlanul – feltámadtak a vendéglátók. Igaz, ehhez a gödöllői nyitásfogadási hibák is alaposan hozzájárultak. 12-6-os spliti vezetésnél azonban helyreállt a világ rendje. Javult a mieink összpontosítása, éltek a blokkok és a csereként beállt Háfra Dominika (képen) támadószervái is jókora zavart keltettek a hazaiak körében. Mivel a TEVA-hatos lendülete a játszma végéig kitartott, megszületett városunk csapatának harmadik győzelme a Közép-európai Liga 2012/2013-as idényében.

Ludvig Zsolt rövid értékelésében kiemelte, hogy a hideg, ugyanakkor tágas teremben nehezen lendült játékba csapata, ám a támadások hatékonyságának végül mégiscsak domináns szerep jutott az örömteli sikerben.

Tizenhárom mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 9 ponttal, 13-32-es szett- és 878-1.010-es pontaránnyal a 7. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: TEVA-Gödöllői RC – Askö Büroleben Linz STEG (osztrák) január 25., péntek 17 óra, egyetemi sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online