Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Januártól járási jelző illeti a gödöllői bíróságot

2012-12-29 16:03:21

Több új jogszabály lép hatályba január 1-jén. Az új rendelkezések eredményeképpen számos változás lesz a bíróságokon is: létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az elektronikus bíróság intézménye.

Az intézkedés érinti a településünkön, a Dózsa György úton található bíróságot is, amely járásbíróságként működik majd az új esztendő első napjától. Elnevezése a bíróság székhelyéül szolgáló település nevéből és a járásbíróság megnevezésből tevődik össze: a jelenlegi Gödöllői Városi Bíróság helyett Gödöllői Járásbíróság lesz a helyes titulus január 1-jétől.

A január 1-jétől létrejövő egységes szervezetű közigazgatási és munkaügyi bíróságok a fővárosban, illetve megyénként működnek majd. Újdonságnak számít az online ügyintézés bevezetése is. Elektronikus bírósági kommunikációt és ügyfélkapcsolatot a törvényszékek elsőfokú hatáskörébe tartozó ügyekben választhatnak az ügyfelek. Ezekben az ügyekben az interneten is lehet joghatályos beadványokat, például, keresetet és különféle kérelmeket a bírósághoz intézni. Lehetővé válik az elektronikus kapcsolattartás az igazságügyi szakértőkkel is.

Az ügyfelek az internetes felületre feltöltött űrlapok közül választhatnak, azokat kitöltve nyújthatják be kérelmüket a bírósághoz. Az elektronikus ügyfélkapcsolat év elejétől fokozatosan és választható módon lép működésbe, mellette a hagyományos papír alapú ügyintézés, kapcsolattartás is megmarad. A kézbesítési rendszer használatához szükséges űrlapok a bírósági portálon (www.birosag.hu/Állampolgároknak/Nyomtatványok, űrlapok) érhetők majd el. A letöltött űrlapokat az ügyfél saját kormányzati ügyfélkapuján nyújthatja be a bírósághoz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online