Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csupán epizódszerep jutott a gödöllői röplabdás lányoknak

2012-12-08 19:20:28

Közép-európai Liga (MEVZA), 9. forduló:

TEVA-Gödöllői RC – SVS Post Schwechat (osztrák) 0-3 (-14, -16, -17)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter,  Kriegel Zs., Hegedűs, Merkószki.

A riválisok két hónappal ezelőtti, bécsi meccsén szettet lopott a jobb erőkből álló, bosnyák, szerb, orosz, szlovák és cseh játékosokkal megspékelt osztrák csapattól városunk hatosa. Azóta a Sándor Renáta (képen) személyében magyar légióst is foglalkoztató „sógornők” csupán egyszer vesztettek, ezáltal éllovasként érkeztek Gödöllőre.

Igaz, liberó nélkül, hiszen a posztot betöltő játékosaik egyike lábsérüléssel bajlódott, a másikat pedig fogfájás gyötörte. Ez a hiányosság azonban cseppet sem hátráltatta az osztrákokat, akik elsősorban remek nyitásaikkal és hatékony sáncvédekezésükkel alaposan megnehezítették a gödöllőiek dolgát. Ezen felül centertámadásban is kidomborodott a két csapat közötti különbség, s bár egy-egy szép momentumra a hazaiak is jók voltak, a vendégek magabiztosan nyerték a nyitó játszmát.

A képlet a második szettben sem igazán változott: akart, küzdött – néha küszködött – a Gödöllő, a schwechatiak viszont jól olvasták a mieink támadásait, és kínosan ügyeltek arra, kellő távolságban tartsák a házigazdákat. Ludvig Zsolt időkérésekkel próbálta megtörni az ellenfél lendületét, és feladóit is cserélgette. Húzásai hozták ugyan néhány pontot a konyhára, de annyit nem, hogy beérjék a bécsi postásokat.

A vendégek szlovák edzőnője a harmadik felvonásra is a pályán hagyta kezdőhatosát, amelynek tagjai az kezdeti pontok idején a korábbinál többet a bizonytalankodtak. Erre ráéreztek a parádés megoldásokkal is előrukkoló gödöllőiek, és olyat tettek, amit korábban nem: vezettek!  A hazai öröm azonban nem volt hosszú életű, 8-8-nál megérkezetek a vizitálók, majd ismét az ő kezükbe került az irányítás. Pillanatok alatt elhúztak 16-9-re, ahonnan már nem volt visszaút a mérkőzés összképe alapján tanulságos epizódszerepre kárhoztatott TEVA-hatos számára.

Kilenc mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 6 ponttal, 10-23-as szett- és 635-732-es pontaránnyal a 8. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: TEVA-Gödöllői RC – Calcit Kamnik (szlovén) december 14., péntek 18 óra, egyetemi sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online