Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szettet raboltak a gödöllői lányok a bécsi postásoktól

2012-10-06 16:43:21

Öt évvel ezelőtt, 2007. szeptember 22-én játszotta fennállása első Közép-európai Liga mérkőzését a TEVA-Gödöllői RC csapata. A debütálás remekül sikerült, hiszen városunk hatosa hazai környezetben 3-2 arányban nyert az NRK-Nyíregyháza együttese ellen. A folytatás azonban mérsékeltebben alakult, hiszen a gödöllői lányok – 6 győzelemmel és 10 vereséggel – végül a 7. helyet szerezték meg a 9 csapatot (3 szlovén, 2-2-2 osztrák, horvát és magyar) számláló mezőnyben.

Közép-európai Liga (MEVZA), 1. forduló:
SVS Post Schwechat
(osztrák) TEVA-Gödöllői RC 3-1 (11, -19,15, 10)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter, Kriegel Zs., Hackl.

Most, fél évtized elteltével ismét 9 formáció (2-2-2-2 osztrák, horvát, szlovén szlovák és egy magyar) rivalizál az ütközet-sorozatban. A mieink a CEV-kupában induló, a nyár folyamán a Vasastól szerződtetett Sándor Renátát is soraiban tudó, többszörös osztrák bajnok SVS Post Schwechat (képen) ellen mutatkoztak be Bécsben. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda volt.

Edződni azonban lehetett ellenük. És ezt becsülettel meg is tették a gödöllői lányok, akik főként a négyesütő Szakmáry Gréta (15 pont) és a feladó-átló poszton jeleskedő Csengeri Petra (14 pont) jóvoltából szettet raboltak a nagyobb játékerőt képviselő riválisuktól. Ludvig Zsolt a közel másfél órás mérkőzést követően úgy fogalmazott, hogy a második és a harmadik szettben megfelelően teljesített csapata, az pedig külön öröm, hogy játszmát is sikerült nyerni. Ahhoz azonban – fogalmazott a vezetőedző –, hogy több babér teremjen a TEVA-hatos számára a sorozatban, tovább kell bírni az összpontosítást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online