Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elvetette a lakosság a vasúti felüljáró építését

2012-11-27 12:30:24

Lakossági fórumra hívták az érdeklődőket november 26-án a gödöllői polgármesteri hivatal illetékesei, hogy konzultációt folytassanak a Köztársaság úti, jelenleg szintbeli vasúti átjáró felüljáróval javasolt kiváltásának terveiről.

A Premontrei Gimnáziumban lezajlott egyeztetésen szép számban gyűltek össze az emberek, hogy – a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. és az UVATERV Zrt. képviselőinek tolmácsolásában – meghallgassák a városunkra vonatkozó vasútfejlesztési elképzeléseket.

Információink szerint nem alakult ki egyetértés a szakemberek és a lakosság között, mivel a környéken élők nyíltan ellenezték a felüljáró megépítését, mondván: annak hatásai rendkívül kedvezőtlenül érinthetik az ott lakókat. A felszólalók főként a környező utcákban megnövekvő forgalom káros következményei miatt fejezték ki ellenérzésüket.

Javaslatként megfogalmazódott, hogy sürgető lenne szorgalmazni a várost elkerülő út déli szakaszának kiépítését, illetőleg megfontolni, hogy a Testvérvárosok útja meghosszabbításának nyomvonalán miként alakítható ki egy, úgynevezett, belső menekülőút, ami elkerüli a Köztársaság úti vasúti átjárót, nem növeli az egyetem területének forgalmát, ugyanakkor átvezeti a gépjárművel Valkó irányából közlekedőket a 3-as főút autópálya felőli oldalára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online