Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mégsincs VÜSZI Bokor nélkül

2012-11-27 09:07:21

Bő egy hónap leforgása alatt harmadszor volt téma képviselőtestületi ülésen, hogy miként oldódik meg a gödöllői önkormányzat által alapított VÜSZI Kft. ügyvezető igazgatói posztjának betöltése. Ma reggel rendkívüli tanácskozáson hoztak döntést a városatyák, akik „visszatapsolták” a távozó direktort.

Bokor Árpád, a VÜSZI Kft. ügyvezető igazgatója október 15-én írásban bejelentette nyugdíjba vonulási szándékát, és kérte, hogy munkaviszonya közös megegyezéssel november 30-án szűnjön meg. A gazdasági társaságot, illetve annak jogelőd intézményét 1992 óta irányító vezető elhatározását október 18-án méltányolták a gödöllői képviselőtestület tagjai, akik határozatot fogadtak el arról, hogy Bokor Árpád  két évtizedes magas színvonalú munkájáért 6 havi alapbérének megfelelő jutalmat kapjon. Ez bruttó 3.144.000 forintos különpénzt jelent(ett) a távozó ügyvezető számára.

November 15-én a várost irányító grémium tagjai támogatták azt az indítványt, hogy pályázatot írnak ki a direktori tisztség öt évre szóló megszerzésére. A jelentkezőknek mindössze 20 napot adtak, hogy beadják pályázatukat. A határidő december 5-én jár le.

Ehhez képest november 27-ére rendkívüli ülést hívott össze a polgármester, aminek egyetlen napirendi pontja az volt, hogy a képviselők fogadják el azt a határozati javaslatot, miszerint: Bokor Árpádot december 6-ától határozatlan időre a VÜSZI Kft. ügyvezető igazgatójává választják. Immár megbízási szerződéses jogviszonyban, havi, bruttó 524 ezer forintos díj ellenében, ami megegyezik Bokor korábbi javadalmazásával. Az indoklás szerint a döntés azért vált szükségessé, hogy a gazdasági társaság törvényes működése valamennyi jogszabály szerint biztosított a kiírt pályázat eredményes elbírálásáig.

Vörös István (Fidesz) hozzászólásában megjegyezte, hogy a javaslat jogilag rendben lehet, de erkölcsileg szerinte erősen aggályos. Indítványozta, hogy a megbízás csak december 31-szóljon, ezáltal a 2013-as gazdasági évet „tisztán” kezdhetné a pályázaton kiválasztott új ügyvezető. Ötletét a polgármester nem támogatta, így a lokálpatrióta klubos többségű képviselőtestület sem. Az eredeti javaslatot 10 igen szavazattal és 3 tartózkodással hagyták jóvá a várostyák.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online