Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emelt fővel búcsúztak a gödöllői lányok a Challenge Kupától

2012-11-21 19:21:27

CEV Challenge Kupa, 2. forduló (legjobb 32 jutásért), 2. mérkőzés:

Olimpiakosz Pireusz (görög) – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (21, 13, 17)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Lutter, Merkószki, Háfra.

A párharc első, gödöllői összecsapásán a hellének meggyőző diadalt arattak városunk hatosa felett, ezáltal Ludvig Zsolt csapata csak úgy léphetett tovább, ha nyer Görögországban, majd a rövidített, két pont különbség elérésével legalább 15 pontig tartó – úgynevezett – aranyszettet is bezsebeli.

Idáig azonban – sajnos – nem fajultak a dolgok. Annak ellenére nem, hogy kifejezetten jó felfogásban, harcosan kezdte a találkozót a gödöllői alakulat. A hazaiak a nyitó szett elején többször is 3-4 ponttal vezettek, ám a folytatásban viszonylag sok szervát rontottak, illetve a mieink is elő-előrukkoltak néhány okos és parádés megoldással, így a játszma közepén, illetve utolsó negyedében egy-két pontra mérséklődött a görögök előnye. A végjáték azonban nekik jött ki jobban: 22-21-nél egy vitatható játékvezetői ítélet is támogatta őket, hogy révbe érjenek.

A második felvonás két gödöllői ponttal indult, de a derűlátás  – főként a nyitásfogadási bakik miatt – tiszavirág-életűnek bizonyult. Öt-négynél már a vendéglátók jártak előrébb. Ezt követően, 10-9-ig felváltva halmozódtak a pontok, majd, kihasználva a mieink bizonytalanságát, elléptek a pireusziak (16-10). Innen nem volt visszaút: a hibaözön csökkentésén a cserék sem segítettek. Az önbizalomtól duzzadó görögöknek végül 20 perc sem kellett ahhoz, hogy simán nyerjék a játékrészt.

Becsületére legyen mondva a továbbjutástól nagyon távol került TEVA-hatosnak, hogy a harmadik etapra nem tört meg. Sőt, az első technikai időkérésnél 8-7 volt az állás, ide. Ekkor azonban ismét alábbhagyott a Ludvig-csapat lendülete, amire a házigazdák úgy reagáltak, hogy zsinórban hét pontot termeltek (8-14). Egy-egy látványos és eredményes megoldással ugyan még megkísérelték a lehetetlent a gödöllői lányok, de ez már csupán arra volt elegendő, hogy emelt fővel búcsúzzanak a Challenge Kupa küzdelemsorozatától.

Továbbjutott az Olimpiakosz Pireusz, kettős győzelemmel, 6-0-ás szettaránnyal.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online